Färre maskin- och traktorstölder

Färre maskin- och traktorstölder

Under första kvartalet 2016 har 45 maskiner och traktorer blivit efterlysta i Sverige. Detta är en minskning jämfört med samma period 2015. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst.

Antalet efterlysta maskiner och traktorer har minskat under första kvartalet 2016. I år har 45 maskiner och traktorer efterlysts, vilket kan jämföras med samma period förra året då 59 maskiner och traktorer blev efterlysta.

– Under året har polisen gjort ett flertal gripanden som påverkat antalet stölder av maskiner och traktorer, säger utredare Göran Trangius på Larmtjänst.

Förra året ökade antalet stölder av John Deere traktorer markant och stölderna började öka efter sommaren. 70 procent av efterlysningarna av John Deere traktorer gjordes mellan september och december. I år har stölderna avstannat och totalt i år har det efterlysts 19 traktorer och 4 av dessa är av fabrikatet John Deere.

Av de 45 maskinerna och traktorerna är 29 stycken, 64 procent, fortfarande borta. Stölderna sker främst i storstadsområdena Västra Götalands län (13), Stockholms län (11) och Skåne län (9).

Larmtjänst

Läs också

Slarv med nyckelförvaring

Slarv med nyckelförvaring

Uppgifter om att bilens nyckel är det främsta verktyget för biltjuvar aktualiserar även hur landets bilverkstäder förvarar kundernas bilnycklar. Precis...

Stöldskydda din trailer

Stöldskydda din trailer

Vinn över tjuven. I Norge är det redan stort, kingpin-låset som skyddar din trailer från stöld. I ett lyckat...

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar