Färre maskin- och traktorstölder

Färre maskin- och traktorstölder

Under första kvartalet 2016 har 45 maskiner och traktorer blivit efterlysta i Sverige. Detta är en minskning jämfört med samma period 2015. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst.

Antalet efterlysta maskiner och traktorer har minskat under första kvartalet 2016. I år har 45 maskiner och traktorer efterlysts, vilket kan jämföras med samma period förra året då 59 maskiner och traktorer blev efterlysta.

– Under året har polisen gjort ett flertal gripanden som påverkat antalet stölder av maskiner och traktorer, säger utredare Göran Trangius på Larmtjänst.

Förra året ökade antalet stölder av John Deere traktorer markant och stölderna började öka efter sommaren. 70 procent av efterlysningarna av John Deere traktorer gjordes mellan september och december. I år har stölderna avstannat och totalt i år har det efterlysts 19 traktorer och 4 av dessa är av fabrikatet John Deere.

Av de 45 maskinerna och traktorerna är 29 stycken, 64 procent, fortfarande borta. Stölderna sker främst i storstadsområdena Västra Götalands län (13), Stockholms län (11) och Skåne län (9).

Larmtjänst

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar