Artiklar

Driva Eget-dagen

Yasemin Bayramoglu, chefredaktör för Sveriges största prenumererade tidning för småföretagare och sajten med samma namn, Driva Eget.

Köttbullens dag, hemlösa djurs dag och honungens dag. Behövs det verkligen en Driva Eget-dag i kalendern också?

– Absolut! Det är hög tid vi erkänner det arbete som läggs ner av Sveriges alla småföretagare, säger Yasemin Bayramoglu, chefredaktör för tidningen och sajten Driva Eget.

 

Den 11 oktober är det alltså dags för småföretagarnas egen dag, Driva Eget-dagen. Den firas på Hotell Rival i Stockholm med en eftermiddag fylld av inspirationsföreläsare och kunskap.

Varför just en Driva Eget-dag?

– Samhället genomgår en enorm förändring där storföretagen slimmar – eller försvinner. Då sätter politikerna ett enormt hopp till småföretagarna, som man hoppas ska lösa omställningen genom att anställa fler. Men det är få som pratar om hur tufft det är driva företag. Det är otroligt många arbetstimmar som läggs ner i alla småföretag. Dessutom är det stora krav på att man ska hålla sig ständigt uppdaterad när det gäller exempelvis de ständiga förändringarna i skattelagstiftningen. Mycket ansvar vilar på den enskilde, säger Yasemin Bayramoglu, chefredaktör för Sveriges största prenumererade tidning för småföretagare och sajten med samma namn, Driva Eget.

Hur kan de som inte själva är småföretagare vara med och fira?

– Jag tror att de flesta har någon eller några omkring sig som driver eget. Kom över på en fikapaus. Ställ en så enkel fråga som hur det är på jobbet. Fråga inte bara hur det går, allt är så resultatinriktat ändå. Men fråga om det är kul? Vad har hen för utmaningar? Hur ser en dag ut? Att andra ser hur man kämpar kan vara bra pepp.

Vad händer på Rival?

– Vi har bjudit in spännande föreläsare som Karin af Klintberg, som inte bara driver ett produktionsbolag utan även är hjärnan bakom Historieätarna. Hon har lyckats med precis det som alla säljexperter hela tiden hävdar: erbjud kunderna det de inte visste att de behövde. Hon fick TV-tittarna att älska fakta, vem hade gissat det? Säljexperten Stefan Sebö ska berätta om sju faktorer som gör att vissa företag lyckas. Sedan avslutar vi med en rejäl energiinjektion av Paolo Roberto – bråkstaken som växte upp till att bli storföretagare. Nu genomför att han en jättesatsning i restaurangbranschen. In emellan får besökarna möjlighet att ställa frågor till vår expertpanel.

Men hinner man sticka iväg på föreläsningar när man driver eget?

– Det hoppas vi verkligen. Som företagare är det lätt att bli ensam med sina funderingar. Lätt att man fastnar i samma tankebanor. Den här eftermiddagen är tänkt att röra om i de där banorna. Man ska få med sig ny kunskap hem – och en himla massa ny energi. Från tidigare föreläsningsdagar som Driva Eget anordnat vet vi att besökarna är otroligt nöjda. Det är självklart målet i år också!

 

Läs mer om Driva Eget-dagen på: www.driva-eget.se/event