Produktnyheter

Slitstarka skogsmaskinband

De nyutvecklade skogsbanden Pewag bluetrack betyder att Österrikes främsta kedjetillverkare kliver in i nästa era. Banden är de första i världen utrustade med friktionssvetsade broddar vilka är extremt slitstarka och greppsäkra. Samtidigt är de mycket vänliga mot miljön.
Nu stundar nordisk premiär. Pewags innovativa bluetrack-band presenteras på FinnMETKO-mässan i finska Jämsä den 1–3 september.  

FinnMETKO blir första tillfället som Pewags vidareutvecklade skogsmaskinband visas upp i nordiska sammanhang. Med dessa unika slirskyddsprodukter tar Pewag ännu ett stort steg framåt gällande pålitlighet och motståndskraft. Som första kedjetillverkare i världen lanserar det österrikiska företaget skogsband med friktionssvetsade broddar vilka är enormt tåliga. Banden blir därmed exceptionellt starka och kräver minimalt underhåll.
Det Pewag gjort är att man utvecklat en teknik som innebär en förfinad variant av friktionssvetsning. I friktionssvetsning alstras värme, genom mekanisk friktion, mellan delarna som fogas samman. Processen medför att materialet genomgår en plasticering. Alltså att det behåller sin nya form utan att fjädra tillbaka. Metoden gör det möjligt att förena olika material som inte hade gått att blanda genom traditionell svetsteknik. Friktionssvetsningen kräver dessutom mindre energi och är därför mer kostnadseffektiv och miljövänlig.

Broddarna har Pewags noggrant testade starwave®-profil. Det har Pewags samtliga skogsband. Profilen garanterar att broddarna är slitstarka och äger rejäl motståndskraft. Den exklusiva formen är sådan att banden alltid passar utmärkt med däckens mönster.
I och med förnyelsen av Pewags bluetrack-modeller, som presenteras på FinnMETKO i Jämsä, stärker den anrika tillverkaren sin position som fullsortimentsleverantör av skogsband och kedjor. Pewag bluetrack tillverkas enligt samma princip som företagets kedjor som är etablerade på marknaden sedan tidigare.
– När Pewag i fjol för första gången presenterade bluetrack-banden på de viktigaste mässorna i Skandinavien och Österrike fick vi mycket positiv uppmärksamhet. Detta var ännu en framgång för vårt företag som de senaste 50 åren etablerat sig som en av de ledande tillverkarna i branschen och som tack vare kvalitet och hållbarhet blivit känt för sina produkter inom skogssektorn, säger Maria Köck, vd på Pewag Schneeketten GmbH.

Likheterna med Pewags kedjor gör att bluetrack-banden delar samma unika egenskaper: utmärkt motståndskraft, robusthet och ekonomisk effektivitet. Pewags skogsband skonar även miljön genom att de belastar marken minimalt.
Maria Köck:
– Jordytan är grunden för allt liv. Det är viktigt att den skyddas över hela världen. De nya Pewag bluetrack-banden tillverkas med högteknologiska metoder och utifrån Pewags fackkunskap och kan därför garantera att marken skyddas i väldigt hög grad. På så sätt bidrar Pewag och Pewag bluetracks användare till att aktivt värna om miljön varje gång banden är i bruk.

Översikt

Drivband för skogsmaskiner

Pewag bluetrack perfektär idealiskt för tufft bruk i stenig och brant terräng. Vinklarna och radien på bandplattan är utformat för optimalt grepp och för att snabbt rensa undan material från däcken. De innovativa smidda broddarna säkerställer extra grepp.
Pewag bluetrack duro är det sanna allroundbandet. Bandet är designat för att leverera optimalt jobb på alla typer av mark. Det är ett universellt band för standardarbeten i skogen och passar för en mängd olika terrängtyper. Plattornas breda kontaktytor och rundade kanter garanterar ett skydd av marken av högsta klass. Det innovativa mönstret på de smidda broddarna, med pewags beprövade starwave®-profil, ger optimalt grepp.
Pewag bluetrack flow är ett skogsband som passar särskilt bra för lättare terräng och känslig mark. Bandet är utformat för maximalt skydd av däck och underlag och garanterar optimalt grepp på samma gång. Den breda kontaktytan förhindrar maskiner från att sjunka, speciellt i mjuk terräng, och den generösa övertäckningen skyddar däcken från stubbar, grenar och stenar.

Kedjor för skogsmaskiner

Pewag forstgrip har en asymmetrisk layout som skapar ökat grepp och stabilitet i svår terräng. Alla anslutningspunkter i de löpande maskorna består av starka svetsade ringar och kedjan levereras med förlängningslänkar så att den kan anpassas efter slitaget på däcket. Samtidigt som formen på maskorna erbjuder excellenta självrensande egenskaper ökar pewags specialstål TitanGrip® såväl motståndskraft som livslängd. pewag forstgrip är den optimala kedjan för tungt skogsbruk i svår terräng.
Pewag forstgrip pro är den förstärkta versionen av pewag forstgrip, vilket gör det till en hyperproffsig modell för extrem användning. Dess asymmetriskt placerade piggar och smidda broddlänkar gör att kedjan står emot vridningar och äger stabilitet. Broddarnas assymetriska placering medför att de går ner i marken med optimal vinkel vilket höjer greppet och säkerheten ytterligare en nivå. Formen på pewag forstgrip pros löpande maskor garanterar en perfekt smidig gång och skänker däcken optimalt skydd genom att trycket mot slitbanan fördelas helt jämnt. pewags specialstål TitanGrip® ger dessutom pewag forstgrip pro ökad motståndskraft och livslängd.
Pewag forstgrip cross är idealisk för extrema förhållanden där värnandet av marken sätts främst. Genom sina utmärkta självrensande egenskaper passar kedjan i synnerhet för mjuk terräng och till stora skogsmaskiner. De löpande maskorna på pewag forstgrip cross består av smidda broddar och piggar i asymmetriska arrangemang hoplänkade med svetsade ringar. Det här ger kedjan perfekt grepp samtidigt som den är vänlig mot underlaget. pewags specialstål TitanGrip® bjuder på hög motståndskraft och ger pewag forstgrip cross utökad livslängd.

Pewag