Kortnyheter

Formel 1 i skidbranten

När Max Verstappen tryckte på gasen i Kitzbühel – under spektakulära Red Bull Show Run – var hans F1-bil utrustad med snökedjor från den österrikiska premiumtillverkaren.

Det var ingen tillfällighet att pewag valdes som partner till det extraordinära uppdraget på klassiska Hahnenkamm i Alperna.
– Vi kunde med väldigt kort varsel tillhandahålla kvalitet och design som är outstanding för den här extrema uppvisningen. Krafterna det var frågan om, i och med accelerationen och motorns höga prestanda, gjorde det hela knappast jämförbart med ett vanligt standardtest, förklarar Johann Berghold, utvecklingsingenjör på pewag.

Det spektakulära framträdandet skedde i mitten av januari. 3 500 åskådare var på plats i Kitzbühel för att se världsmästarbilen från 2011, en RB7, susa runt i den branta pisten försedd med pewags snökedjor. Vid ratten satt F1-teamet Toro Rossos holländske förare Max Verstappen. Kedjorna från pewag spelade en avgörande roll för att det hisnande skådespelet skulle vara möjligt. Kedjorna var specialgjorda för att passa både förutsättningarna för dagen och den ovanliga däckdimensionen.

Gällande Verstappens framfart i snön handlade det förstås om publikunderhållning i första hand, men pewag hade också en viktig avsikt med sin aktiva medverkan. Kombinationen hög motoreffekt och hala vägar kan vintertid skapa farliga trafiksituationer. pewags snökedjor genererar bästa tänkbara dragkraft och ger ökad säkerhet för alla typer av vinterväglag.

Den tåliga och pålitliga snökedjan pewag austro super är en beprövad produkt passande för genomsnittlig användning till lite hårdare bruk. Kedjan har den innovativa profilen starwave som ger perfekt grepp och längre livslängd. pewag austro super produceras i olika länkdiameter (4,5, 5,6 och 7,0 mm) beroende på kedjans storlek och är tillverkat i det högvärdiga legerade stålet TitanGrip.

www.pewag.se

Foto Philip Platzer/Red Bull Content Pool