Produktnyheter

Effektivare slipning med nya lamellrondeller

Norton lanserar ett nytt sortiment lamellrondeller för slipning av kolstål, rostfritt och legeringar. De nya lamellrondellerna, som har beteckningen Xtreme R928, ger aggressiv och komfortabel slipning samt sänker den totala slipkostnaden per bearbetad detalj enligt tillverkaren.

Nortons nya lamellrondeller Xtreme R928 har en unik blandning av ett nytt keramiskt slipmedel i kombination med Norzon-slipmedel. Denna kombination gör att produkten avverkar snabbt och komfortabelt tack vara det keramiska slipmedlet samt har lång livslängd tack vare det motståndskraftiga Norzon-slipmedlet. Lamellerna har ett kraftigt ryggmaterial av polyester- och bomullsduk (polycotton). Detta ger aggressiv avverkning i kombination med lång livslängd samtidigt som man får bättre ytfinhet enligt tillverkaren.

Tack vare en värmereducerande beläggning (supersize) och ett kraftigt ryggmaterial får man effektiv slipning även vid högt arbetstryck och vid slipning av värmekänsliga material utan risk för bränning av arbetsstycket. Lamellrondellerna har även extra många sliplameller vilket bidrar till den långa livslängden. Norton Xtreme R928 lamellrondeller, som har en iögonenfallande rosa färg, finns i kornstorlekar från 40 till 120 och i 115 mm, 125 mm, 150 mm och 180 mm diameter och är avsedda för användning i vinkelslip. De finns i flera olika utföranden: Plana, konvexa, med stödplatta av glasfiber eller nylon. De är särskilt lämpade för grov till mellangrov slipning med medium – högt arbetstryck i maskiner med minsta rekommenderade effekt av 1.100 W.

“Med den här knallrosa lamellrondellen kan man uppnå betydande produktivitetsökningar eftersom man får en lägre total slipkostnad. Samtidigt som vi lanserar den här rosa lamellrondellen stödjer vi Cancerfondens insamling Rosa Bandet för att främja bröstcancerforskningen – ett viktigt och lovvärt initiativ tycker vi.” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.

Se även www.nortonabrasives.com/sv-sv