Blodprov för motorn

Blodprov för motorn

Lubricheck Oljeprovare är ett enkelt sätt att testa motoroljan i personbilar, snöskotrar, motorcyklar, terrängfordon, båtar, traktorer, entreprenadmaskiner, generatorer med mera. 

Den gamla rekommendationen att olja måste bytas var femhundrade mil härstammar från 60-talet. Utvecklingen av både motorer och olja har kommit långt sedan dess men ändå hänger många kvar vid samma tankesätt. Med Lubricheck oljeprovare, några droppar olja och ett knapptryck kan såväl entusiaster som tekniker direkt få svar på i vilket skick motoroljan faktiskt är, och det med en enhet som lätt får plats i fickan. Dessutom kan Lubricheck användas om och om igen. Oljetestaren kan spara kostnader och bidra till mindre påverkan på miljön genom förlängda bytesintervaller. Tack vare att testet också indikerar föroreningar i oljan kan dyra reparationskostnader och driftstopp undvikas.

Testet görs enkelt genom att med motorns oljesticka placera några droppar olja på enhetens sensor. Därefter får du svaret från testet med ett enkelt knapptryck. På en skala 1-10 visas med en LED-lampa direkt hur motoroljan “mår”. 1-7 betyder att oljan fortfarande är bra. 8-9 innebär att den är okej men att ett oljebyte rekommenderas. 10 betyder att ett oljebyte behövs omgående. Om lampan dessutom blinkar är detta en indikation på föroreningar så som vatten, glykol och metallpartiklar finns i oljan. Efter en enkel rengöring är sedan oljeprovaren redo att användas igen.

Oljetestet bygger på väldokumenterad och prövad teknologi som till och med finns inbyggt i en del av dagens moderna bilar. Lubricheck använder en kapacitiv givare som mäter oljans TBN-värde – förenklat ett sätt att mäta hur mycket smörjförmåga som finns kvar i oljan. Givaren reagerar även på föroreningar av bl a vatten, glykol, kol och metallpartiklar i oljan.

Lubricheck är utvecklad och tillverkas av WaveOn Technologies, Inc i svenskbygderna i Minnesota, USA.
Lubricheck importeras och säljs i Sverige av Overlander Nordic AB.

Overlander Nordic AB

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar