Produktnyheter

Blodprov för motorn

Lubricheck Oljeprovare är ett enkelt sätt att testa motoroljan i personbilar, snöskotrar, motorcyklar, terrängfordon, båtar, traktorer, entreprenadmaskiner, generatorer med mera. 

Den gamla rekommendationen att olja måste bytas var femhundrade mil härstammar från 60-talet. Utvecklingen av både motorer och olja har kommit långt sedan dess men ändå hänger många kvar vid samma tankesätt. Med Lubricheck oljeprovare, några droppar olja och ett knapptryck kan såväl entusiaster som tekniker direkt få svar på i vilket skick motoroljan faktiskt är, och det med en enhet som lätt får plats i fickan. Dessutom kan Lubricheck användas om och om igen. Oljetestaren kan spara kostnader och bidra till mindre påverkan på miljön genom förlängda bytesintervaller. Tack vare att testet också indikerar föroreningar i oljan kan dyra reparationskostnader och driftstopp undvikas.

Testet görs enkelt genom att med motorns oljesticka placera några droppar olja på enhetens sensor. Därefter får du svaret från testet med ett enkelt knapptryck. På en skala 1-10 visas med en LED-lampa direkt hur motoroljan “mår”. 1-7 betyder att oljan fortfarande är bra. 8-9 innebär att den är okej men att ett oljebyte rekommenderas. 10 betyder att ett oljebyte behövs omgående. Om lampan dessutom blinkar är detta en indikation på föroreningar så som vatten, glykol och metallpartiklar finns i oljan. Efter en enkel rengöring är sedan oljeprovaren redo att användas igen.

Oljetestet bygger på väldokumenterad och prövad teknologi som till och med finns inbyggt i en del av dagens moderna bilar. Lubricheck använder en kapacitiv givare som mäter oljans TBN-värde – förenklat ett sätt att mäta hur mycket smörjförmåga som finns kvar i oljan. Givaren reagerar även på föroreningar av bl a vatten, glykol, kol och metallpartiklar i oljan.

Lubricheck är utvecklad och tillverkas av WaveOn Technologies, Inc i svenskbygderna i Minnesota, USA.
Lubricheck importeras och säljs i Sverige av Overlander Nordic AB.

Overlander Nordic AB