Produktnyheter

Supereffektivt verktygsbatteri

DEWALT lanserar ett nytt supereffektivt FLEXVOLT 54V/18V batteri.

Dewalt lanserar nu en kraftfull nyhet när det gäller verktygsbatterier. Ett nytt supereffektivt 54V batteri med hela 12 Ah körtid och kompatibelt med hela Flexvolt-systemet.

Redan för ett par år sedan revolutionerade Dewalt verktygsbranschen med den världsunika batteriplattformen XR Flexvolt. En av de största succéerna i företagets historia och en riktig ”game changer” när det gäller batteridrivna verktyg och möjligheten till sladdlös frihet på professionella byggarbetsplatser. Nu höjer Dewalt ribban ytterligare med nya DCB548 XR Flexvolt 12 Ah. Ett verktygsbatteri som har bättre körtid, prestanda och produktivitet än någonsin tidigare.

Storleken och vikten är densamma som det tidigare 54VFlexvolt batteriet med 9Ah men erbjuder betydligt mer energi. Tack vare att batteriet är utrustat med 21 mm högkapacitetsceller blir gångtiden oslagbar och gör det nya batteriet extra lämpligt för kap-/gersågar och cirkelsågar men även för omrörare och kompressorer. Kapaciteten är jämförbar med ett 230V sladdverktyg och med ett fulladdat batteri klarar man exempelvis att göra upp till 136 kapningar i 16 mm armeringsjärn.

Detta kan också jämföras med Dewalts 54V Flexvolt batteri med 9Ah som klarar upp till 96 sådana kapningar på en laddning.

Det nya 12 Ah-batteriet är självklart kompatibelt med hela Dewalts verktygssystem 54V XR Flexvolt och även med alla Dewalts befintliga 18V XR-verktyg och laddare. Batteriet har också försetts med en smart LED-laddningsindikator som direkt varnar användaren när batterinivån börjar bli låg eller om batteriet behöver laddas upp.

www.dewalt.se