Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HKScan Agri, HKScans inköps- och intransportavdelning, har utsett Kils Djurtransporter AB till Årets Djurtransportör 2018.

– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan Agri och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Tf Inköpsdirektör HKScan.

Vill förmedla positiv respons

Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnare utses bland HKScan Agris djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill vi på HKScan Agri förmedla den mycket positiva respons vi kontinuerligt får från våra djurleverantörer tillbaka till våra transportörer. Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HKScan Agris transportplanerare, som dagligen har kontakt med våra inköpare och leverantörer. De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.

– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.

– Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Djurtransportör 2018:

Tomas och Peter Lantz, som kör nöt, får/lamm till slakteriet i Linköping, samt förmedlingssmågrisar, är mycket lätta att samarbeta med. De kör och levererar enligt överenskommelse, håller tiderna och meddelar alltid eventuella förändringar på lassen. Dessutom är de glada och gör alltid sitt bästa för att det skall fungera på ett bra sätt för både djurleverantör och slakteri.

Fakta om Kils Djurtransporter AB

Åkeriet grundades år 1937 av Wiking Lantz och idag ägs och drivs åkeriet av bröderna Peter och Tomas Lantz. Under 2018 nyttjades företagets 8 lastbilar till djurtransporterna. Företaget transporterar årligen cirka 2 500 st nöt, 3 500 st får/lamm, 10 000 slaktgrisar, 20 000 – 25 000 st smågrisar samt 545 st livkalvar.

Kils Djurtransporter har 7 anställda plus vid behov extra personal. Kils Djurtransporter är intresserade av ny forskning och vad som händer framåt kring miljövänliga drivmedel. Åkeriet har t ex provat HVO bränsle i sina lastbilar.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar