Nyhet

Robin Ember Åkeri AB – Årets Djurtransportör 2020

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HKScans inköps- och intransportavdelning utsett Robin Ember och Robin Ember Åkeri AB till Årets Djurtransportör 2020.

– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

Hedersomnämnande

Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnare utses bland HKScans djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill man på HKScan förmedla den mycket positiva respons som de kontinuerligt får från sina djurleverantörer tillbaka till sina transportörer. Nomineringen till Årets Djurtransportör har skett av HKScans transportplanerare, som dagligen har kontakt med inköpare och leverantörer.

De nominerade transportörerna har bedömts enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och främjar djurens naturliga beteende vid transport så att de mår bra.

– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.

– Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Robin Ember Åkeri AB

Åkeriet Robin Ember Åkeri AB är inriktat på nöt- och lammtransporter. Årligen transporteras cirka 20 000 boskap och 18 000 får/lamm av företaget. Robin Ember äger och driver åkeriet som har sammanlagt 6 djurbilar och 8 anställda. Robin började själv köra djurbil när han var 19 år gammal men hade sedan barnsben åkt med både sin pappa och morfar som också är djurtransportörer till yrket.

Robin har trivts bra i alla år med yrket. Det bästa är variationen och omväxlingen, att få träffa alla djuruppfödarna samt det goda samarbetet med HKScan.

– Att bli framröstad till Årets Djurtransportör känns jätteroligt. Det är många timmar som läggs ner för att allt ska funka. Jag, samt min personal, gör alltid vårt bästa för att det ska flyta på, så det känns roligt att det värdesätts, säger Robin.

– Jag vill också passa på och lyfta fram min familj och de anställda i företaget som har stor del i utmärkelsen. Till sist ett stort tack till Intransportplanerare Katarina Lysell-Pettersson på HKScan, som jag har daglig kontakt med, hon är alltid så lösningsorienterad och positiv.

Motivering till Årets Djurtransportör 2020

Robin Ember Åkeri med säte i Aneby transporterar nöt, får och lamm kontinuerligt till HKScans slakterier. Robin har haft ett gott samarbete med oss och transporterat djur sedan 8 år tillbaka. Han är en transportör som alltid ställer upp trots situationer med kort varsel eller under andra komplicerade omständigheter. Både våra leverantörer och transportplanerare säger att man alltid får ett vänligt och glatt bemötande av Robin. Han är driven och gör alltid sitt bästa för att djuromsorgen ska vara på topp och HKScans samt leverantörernas behov ska vara tillgodosedda.