Nyhet

Petzl öppnar nordiskt kontor

Foto: Petzl

Det familjeägda franska företaget Petzl, världsledande inom tillverkning av sportklättring- och professionell säkerhetsutrustning, växer i Norden och öppnar ett kontor i Stockholm 1 januari 2020 för att stödja expansionen.

Petzls etablering av ett kontor på svenska marknaden markerar en ny era i företagets nordiska historia. Från 1 januari 2020 övergår företaget från den tidigare distributörsmodellen med import och lagerhållning, till direktförsäljning via återförsäljare i Sverige, Finland och Norge.

Vill stärka expertisen i regionen

Petzl har redan en stark position i Norden och genom den nya satsningen vill företaget stärka den tekniska expertisen i regionen. Med ett eget utbildnings- och prova-på-center samt en effektiv leveranskedja kommer Petzl kunna utveckla både servicenivå och leveransfunktioner i hela regionen, där bolaget bland annat satsar på ett nordiskt 3PL lager.

– Etableringen tillåter oss att komma närmare våra slutanvändare, vi kan höja vår servicenivå och ge ökat stöd i form av teknisk support. Vi kommer kunna analysera efterfrågan och identifiera affärsmöjligheter i större utsträckning. Att möta efterfrågan, driva utvecklingen och samtidigt ligga ett steg före har alltid varit ett kännetecken för Petzl, säger Alban Jarry, VD Petzl Norden.

Rekryterar medarbetare

Petzls produkter och Atex pannlampor används av professionella användare i branscher såsom bygg- och energisektorn (vind, olja och gas), samt telekom och andra verksamheter inom höghöjdsarbete eller som utförs i mörker och som kräver utrustning att lita på. Inom sportsegmentet ligger fokus på sportklättring, utomhusaktiviteter och belysning.

Företaget rekryterar nu ett team till Sverige, Finland och Norge för att bygga upp och utveckla nya relationer med återförsäljare i respektive land.

– Denna återförsäljningsmodell har varit mycket framgångsrik i Västeuropa men också i Danmark som sedan januari 2018 uppvisat ökad servicenivå och kompetens. Etableringen i Norden kommer att bli ett nytt spännande steg på vår resa mot att alla kan nå till de mest svåråtkomliga platserna på ett säkert och smidigt sätt, fortsätter Alban Jarry.