Nyhet

Inzile lanserar eldriven lätt lastbil

Foto: Inzile.

Den 13 november 2019, i samband med Stockholms Stads seminarium för eldrivna transportbilar, lanserar Inzile sin helt nyutvecklade eldrivna lätta lastbil Pro4. Inzile kommer då ge kunder möjlighet att börja lägga preorders och beställningar för direkt leverans under första kvartalet 2020. Inzile har blivit inbjuden av Stockholm Stads Miljöförvaltning som är värd för seminariet.

Inziles lansering av sin nya eldrivna lastbil Pro4 äger rum på Stockholms Stads seminarium i Frösundavik, som vänder sig till företag som vill satsa på eldrivna transportfordon och vill lära sig mer om vilka möjligheter som finns.

– Det rullar ca 125 000 lätta lastbilar på Stockholms gator idag, varav endast drygt 800 går på el. Det finns därför en mycket stor efterfrågan på nya eldrivna transportfordon i den omställningsprocess som nu pågår med full kraft. Det är många som är nyfikna vårt nya fordon Inzile Pro4 och vi vill nu ge dem möjlighet att titta på lastbilen och kanske även provköra den, säger Ragnar Åhgren, VD för Inzile.

Börjar serietillverkas inom kort

– På Stockholms Stads seminarium kommer det bli möjligt att lägga beställningar på Pro4 som inom kort börjar serietillverkas i vår nya fabrik i Västervik. Leveranser till kunder i Sverige kommer igång under första kvartalet 2020, säger Klas Åhgren, sälj- och marknadschef på Inzile.

Skapar förutsättningar för fossilfria städer

Inzile PRO4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna, samt kommuner och parkförvaltningar.