Artiklar

Eldrivet från Volvo Lastvagnar på Sweden Rock

Hela 92 akter är inbokade när slutsålda Sweden Rock Festival genomförs den 7 – 10 juni i Norje utanför Sölvesborg. Swecon och Volvo Lastvagnar bidrar till att hårdrocksfestivalen byggs med hållbara maskin- och fordonslösningar. Med anledning av festivalens 30-årsfirande så har Swecon tagit fram sex specialfolierade Volvo L25 Electric hjullastare.

De eldrivna maskinerna kommer att arbeta med diverse logistik- och servicejobb under festivalen och kommer att synas ute bland besökarna på det publika området. Vill man lära sig mer om vad omställningen till eldrift innebär och bekanta sig med erbjudandet, så kan man besöka Swecon och Volvo Lastvagnars gemensamma monter intill stora scenen på festivalområdet. Där kan man uppleva både eldrivna maskiner och lastbilar från Volvo.

– Det är precis den här typen av samarbeten vi vill odla. Där vi tillsammans med arrangören och övriga partners har samma driv och fokus på hållbarhet för att minska vår miljöpåverkan i genomförandet av eventet, säger Fredrik Rigö, chef Marknadskommunikation på Swecon.

Mot bakgrund av det, så är det förstås ingen tillfällighet att arbetet under festivalen utförs med hjälp av eldrift. Sweden Rock Festival har under flera år arbetat för att på olika sätt minimera sin miljöpåverkan. Under de senaste åren har de infört ett mer systematiskt hållbarhetsarbete i syfte att strukturera och systematisera arbetet, samt att göra ytterligare framsteg inom området tillsammans med sina partners. Med Volvos växande sortiment av eldrivna produkter bidrar man ytterligare till den positiva utvecklingen.

Maskiner som verkar på området byts ut till miljövänligare alternativ så fort det är möjligt, såsom eldrift när det gäller ett urval Volvomaskiner som jobbar på festivalen eller HVO100 till de generatorer och större maskiner som fortfarande drivs med förbränningsmotorer. Övriga arbetsfordon som arbetar på området tankas med miljövänlig Aspen-bränsle från Lantmännen (Aspen 4). Samarbetet med Enkla Elbolaget, som förser festivalen med miljövänlig el som producerats lokalt i närområdet, adderar ytterligare till genomförandet av en mer hållbar festival.

Källa och bild: Swecon