Artiklar

Mångsidighet och flexibilitet viktigt för Cay

Efter flera års arbete som anställd, bland annat uppe i Stockholm, så kände Cay Häggblad att han ville ha en förändring. Den enskilda firman startade han 2017, och 2018 omvandlades den till ett aktiebolag. Nu driver han sedan två år tillbaka Häggblads Entreprenad & Service AB i Linköping och för drygt ett år sedan investerade han i sin första teleskoplastare. 

-Jag hade kört mycket Manitou innan som anställd så jag visste att de har bra kvalitet. Det är dessutom en maskin som är liten och smidig vilket passade mina behov, berättar Cay när vi träffar honom i slutet av februari i Linköping.

En bra ”garagemaskin”

Cay arbetar i sin firma en hel del på olika byggen, men också direkt mot privatpersoner. Ibland arbetar han som inhyrd maskinförare, men så ofta som möjligt så kör han i sin egen maskin. Det stod tidigt klart för honom att han behövde en maskin som klarade en mängd olika arbetsuppgifter, men den fick inte vara för stor i yttermåtten. Det blev därför en Manitou MLT 625-75H.

-Jag brukar säga att det är en bra garagemaskin, och med det menar jag att den enkelt kan ta sig in och ut i parkeringshus där det ofta förvaras material i samband med olika byggnationer. Eftersom den bara är 195 centimeter hög så kommer jag in nästan överallt. Med tanke på storleken så har den dessutom riktigt god komfort vilket naturligtvis också är viktigt, förklarar Cay.

Har de flesta behörigheter

Det andra ledordet för Cay, vilket maskinen också uppfyllde, var flexibilitet. Cay har själv de flesta behörigheter och förarbevis man kan ha inklusive lastbilskort, och han ville ha en maskin som matchade honom .

-Det sitter ett stora BM-fäste på maskinen vilket gör det enkelt att hitta redskap. Jag har en bra verktygslåda till maskinen i form av plog, sandspridare, skopa, gafflar, kranarm samt sopborste med uppsamling, vattentank och kantborste. Det gör att jag blir väldigt flexibel och kan hjälpa till med en mängd olika grejer, säger Cay.

Nöjd med sitt val

Efter att haft maskinen i drygt ett år, och med ungefär 800 timmar på mätaren så är Cay mycket nöjd hittills. Maskinen har fungerat helt utan problem, och han ger den sina varmaste rekommendationer till andra företagare som kan känna igen sig i de behov som Cay har haft. Men därmed inte sagt att nästa maskin blir en Manitou.

-Jag kommer nog att investera i en grävmaskin också på sikt. Trots att Manitou MLT625-75H är en väldigt flexibel maskin så har den sina begränsningar där, avslutar Cay med ett skratt.