Nyhet

Nya Ford Transits förarhjälp underlättar vid parkering

Foto: Ford.

Att parkera en skåpbil på fulla gator eller i trånga utrymmen kan ibland vara en stor utmaning. Följden kan bli både förlorad arbetstid och reparationskostnader till följd av mindre sammanstötningar. Med avancerad teknik i nya Ford Transit reduceras stressen som många upplever vid parkering.

Nya Ford Transit har en rad olika förarassistanstekniker som underlättar när föraren ska parkera, som tidigare har varit ovanliga i transportbilar. Fords aktiva parkeringshjälp hjälper föraren att hitta en parkeringsplats och styr sedan automatiskt in fordonet med hjälp av tolv ultraljudssensorer. Föraren själv behöver bara kontrollera bromsen, gasen och växlarna. Den aktiva parkeringshjälpen har även utkörningshjälp som fungerar på samma sätt när föraren vill köra ut från trånga utrymmen. Ford Transit har också teknikerna Cross Traffic Alert, som kan upptäcka fordon eller cyklister som närmar sig från sidan bakom bilen. Föraren uppmärksammas genom en varningssignal, ett sidavkänningssystem som sätter igång både ljudsignaler och visuella varningar om det finns hinder i närheten. En vidvinkelkamera både fram och bak ger bättre uppsikt när du kör in eller ut från en parkeringsplats.

Minskar parkeringsstressen

– Att behöva stanna på livliga gator hör till arbetsvardagen för många chaufförer. Detta kan vara en utmaning med ett stort fordon där sikten kan vara begränsad. Ford-tekniker som den aktiva parkeringshjälpen hjälper förare att lägga mer tid på sitt arbete och mindre tid på att stressa med parkering, säger Ian Porter, chefsingenjör för Transit Custom.

Ny generation av Transit skåpbilar

Den nya generationen av Transit med elektrifierade och uppkopplade skåpbilar lanserades 2019 och har utvecklats för att få företag att trivas och ge dem en modern körmiljö. Nya Ford Transit har mer kraftfulla och effektiva motorer, smart uppkopplad teknik, förbättringar när det gäller lastkapacitet och en avancerad uppsättning av förarhjälpsteknologier.

Den elektrifierade Transit Custom Hybrid-serien, inklusive Transit Custom Plug-in Hybrid och Ecoblue Hybrid utsågs förra året till International Van of The Year 2020. Ford gjorde dessutom 2019 sitt bästa transportbilsår på 25 år och var för femte året i rad Europas främsta transportbilsvarumärke.