Nyhet

Ford lanserar Ranger Thunder i begränsad upplaga

Foto: Ford.

Nu presenterar Ford nya Ranger Thunder. Den nya modellen levererar en djärv och uttrycksfull design utan att kompromissa med det praktiska.  

Den nya Ranger Thunder härstammar från den mycket populära Ranger Wildtrak-serien och kombinerar utökad utrustningslista med optimerad lasttransport och fyrhjulsdrift. Modellen erbjuds i en enda specifikation med färgen Sea Grey, exklusiva svarta 18-tums lättmetallfälgar och utföranden i effektfulla svarta komponenter på bland annat grillen, bakre stötfångaren, dimljusen och dörrhandtagen. Röda accenter markerar nyckeldetaljer och kompletteras med ett tredimensionellt Thunder-märke och Ranger-logotypen i mattsvart.

Tuff och mångsidig

– Med tuffare utseende för kunder som inte är rädda för att synas på vägen kommer den nya Ranger Thunder att ha en otrolig närvaro både på och utanför vägen. Detta kapabla och eleganta tillägg till Europas bästsäljande pickup är lika tufft och mångsidigt som det är karismatiskt, säger Hans Schep, chef för kommersiella fordon på Ford Europa.

Bättre effektivitet och lägre utsläpp

Ranger Thunder drivs av Fords BI-Turbo två liters EcoBlue-dieselmotor som är konstruerad för att ge mer effekt, bättre effektivitet och lägre utsläpp. Motorn levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Newtonmeter. Ford Ranger Thunder har även Fords tioväxlade automatlåda som ger oslagbar acceleration och överraskande bränsleeffektivitet, något som tidigare har bevisats i exempelvis Ford Mustang. Växellådan har en adaptiv växelstyrning i realtid som gör att den anpassar sig efter ändrade körförhållanden, så oavsett om föraren kör på motorväg eller på svåra och leriga skogsvägar kommer föraren alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

Leverans i början av sensommaren

Den nya Ford Ranger Thunder är begränsad till endast 4500 exemplar i hela Europa och orderböckerna har nu öppnats för beräknad leverans i början av sensommaren. Sverige har tilldelats ungefär 150 bilar.