Kortnyheter

Stark tillväxt för Lestra Entreprenad trots corona

Filip Stamenkovic
Filip Stamenkovic, vd på Lestra Entreprenad. Foto: Claudia Backholm, Vagel Studios.

Mark- och anläggningsföretaget Lestra Entreprenad växer kraftig under 2019/20 och redovisar sitt starkaste år hittills. Under året ökade bolagets tillväxt med 65 procent till en omsättning på 217 miljoner kronor (131 miljoner 2018/19). 

– Det gläder mig att vi år efter år lyckas att öka i tillväxt, och nu gör vårt starkaste år hittills. Trots den rådande coronapandemin har tillväxttakten inte saktat ner, snarare tvärtom. Vi har räknat hem flera nya ramavtal och satsar på att rekrytera rätt kompetens till bolaget. Dessutom ser vi till att utföra bra projekt som gör våra kunder nöjda, vilket gör att vi står på en stabil grund även när världen är i gungning. Vår målsättning är att nå 500 miljoner 2022 och en miljard 2026, säger Filip Stamenkovic, vd på Lestra Entreprenad.

Sammanfattning av året:
• Antalet ramavtal har ökat ytterligare, speciellt mot offentlig sektor där bolaget har utvecklat sitt arbete när det kommer till offentliga upphandlingar.
• Lestra Entreprenad fortsätter att leverera hög kvalité som bidrar till nöjda och återkommande kunder, samt goda referenser för kommande upphandlingar.
• Bolaget har investerat i digitalisering av verksamheten, vilket har lett till en mer flexibel organisationsstruktur, samt att bolaget har kunnat expandera geografiskt.
• Lestra Entreprenad har behållit och förvärvat nya engagerade medarbetare. Bolaget är familjeägt, och har värderat att bevara den familjära känslan i bolaget, trots den enorma tillväxten som bolaget haft de senaste åren.

Filip Stamenkovic tog över som vd på Lestra Entreprenad 2014. Sedan dess har bolagets omsättning ökat med 1970 procent från 11,7 miljoner (2014) till 217 miljoner (2019). Bolaget har tilldelats en DI Gasell under 2019 och 2018, som ett av Sveriges snabbast växande företag.