Nyhet

Färg i garaget kan öka kreativiteten

Foto: Verktygsboden

Det går att konstatera att färg livar upp tillvaron på de flesta platser – inte minst i ett annars ofta färglöst garage. Men förutom att matcha en färgglad garageinredning med sitt fordon, har olika färger även en biologisk påverkan på hur vi fungerar som människor.

Garageinredningen från PELA Tools är en av Verktygsbodens storsäljare och finns i flera olika kulörer. Lars Edwardsson, VD på Verktygsboden tipsar om hur man kan tänka under färgsättningen i garaget.

–  En vacker orange garageinredning passar jättebra om man, likt oss, har orange Volvo 142 från 1973. Kör man däremot en Kawasaki motorcykel, och tycker om grönt, skulle den gröna inredningen passa väldigt fint, säger han.

Utöver en fräck matchning kan färger i ditt garage ge andra fördelar. Enligt forskare på miljöpsykologiska institutionen vid Lunds universitet, har färger nämligen en biologisk inverkan på vår hälsa, vilket kan vara något att ha i åtanke vid färgval på platser där man spenderar mycket tid.

Orange exempelvis, är en stark färg som aktiverar vår hjärna och gör oss mer produktiva. Grön är mer harmonisk, har en lugnade effekt och får oss att gå ner i varv. Även blått är en färg som signalerar lugn och ro – men som samtidigt ökar kreativiteten.

– Många av våra kunder vill matcha bilens färg med färgen i inredningen, för en effektfull effekt. Sen känner många också att färgen på ett roligt sätt bryter av mot annan garageinredning som traditionellt ofta är svart, röd eller grå, Lars Edwardsson på Verktygsboden.

Garageinredning – finns i färgerna röd, grå, silver, grön, orange, blå, gul och svart – PELA Tools

Produktbeskrivning: Komplett garageinredning med verktygsvagn. Skåp av helsvetsad konstruktion som enkelt monteras ihop till en stabil modul. Mängd praktiska skåp, lådor och utrymmen för förvaring och upphängning av dina verktyg med tillbehör till garaget. Medföljande bänkskiva av rostfritt stål ger dig en både tålig, snygg och framförallt välkomnande arbetsyta. Modulen innehåller dessutom en verktygsvagn på hjul som vid behov enkelt kan rullas fram närmare arbetsområdet, samtidigt stuvas undan till sin plats när mer utrymme krävs. Medföljande verktygstavlor är kompatibla med PELA’s sortiment av verktygskrokar och tillbehör. Högskåpet kan placeras valfri sida av inredningen.

 

Källa: Verktygsboden