Nyhet

Maskinia förvärvar Sebro Maskin i Skåne

Foto: Maskinia AB

Maskinia har ett långsiktigt mål att vara bäst i Sverige på eftermarknad för entreprenadmaskiner. I Skåne stärker förvärvet av Sebro Maskin Maskinias egen organisation i Staffanstorp. ”Vi kommer att få en större organisation för att stötta våra kunder i Skåne och kommer dessutom finnas på två ställen med våra verkstäder –  Trelleborg och Staffanstorp. Det kommer ge våra kunder mer trygghet och en ännu bättre service” säger företaget i ett pressmeddelande.

Fredrik Holmquist, Maskinias VD, är nöjd med förvärvet.

”Vi har samarbetat med Sebro Maskin i 20 år och vi känner varandra väldigt väl. Under senare år har samarbetet fördjupats och detta var en naturlig del i att fortsätta Maskinias utveckling mot toppen av svenska maskinleverantörer. Vi strävar efter att ha den bästa eftermarknaden i Sverige. I Skåne kommer vi nu kunna erbjuda en servicenivå i toppklass till våra nya och befintliga kunder.”

Sebro Maskin har framgångsrikt drivits av ägarna Per Brorsson och Per Servin i mer än 30 år. Idag har man 10 anställda, omsätter 25 MSEK och är en viktig leverantör för service och reservdelar för entreprenad och jordbruk i södra Skåne.

”Vi är mycket glada över att bli en del av Maskinia! Vi har samarbetat väldigt länge och vet att våra värderingar och hur vi tar hand om kunden stämmer väl överens med Maskinia. Det skall bli roligt att fortsätta jobba med våra gamla kunder, det blir också spännande att anta nya utmaningar för att bidra till Maskinias framtida utveckling. Vår devis från 90-talet kommer leva kvar: Vi ställer upp när du behöver oss!” Säger Per Brorsson, VD Sebro Maskin.

Maskinia Skåne kommer framöver utgöras av Sebro Maskin tillsammans med Maskinia Staffanstorp. Ledningen för Sebro Maskin kommer att vara kvar och framgent ingå i Maskinias ledning.

Sebro Maskins tekniker och reservdelspersonal är redan utbildade på Maskinias produkter. Fram till nu har Sebro Maskin även varit återförsäljare för andra märken av entreprenadmaskiner. Framöver kommer Per och Per att sälja Doosan, Case och Bergmann produkter inom kompaktsegmentet.

 

 

Källa: Maskinia AB