Nyhet

Förändring hos Rottne Industri – MaskinVäst växer som återförsäljare

Niklas Lefévre, Rottne Industri AB. Foto: Rottne Industri

MaskinVäst i Karlstad tar från och med den 1 april över uppdraget som återförsäljare av Rottne Industris skogsmaskiner från Åkerlund Bil & Traktor i Borås. ”Ett skifte som sker i fullt samförstånd mellan alla tre parter”, säger Bertil Åkerlund, delägare av Boråsföretaget.

Åkerlund Bil & Traktor har funnits med som återförsäljare av Rottne sedan 1970-talet. Men nu är ett långt säljsamarbete över.

Bertil Åkerlund. Foto: Åkerlund Bil & Traktor

– Vi ska finnas kvar som servicelämnare, så när det gäller service och eftermarknadsdelen kommer våra kunder inte märka någon som helst skillnad, säger Bertil Åkerlund.
– Kunderna ska känna sig trygga i en mjuk övergång, det är viktigt för mig, och nu känns det jättebra att lämna över.

Framöver kommer försäljningen av Rottne maskiner i området tas över av MaskinVäst. Företaget, med huvudkontor i Karlstad och filial i Kumla har även förvärvat Mariestads Maskin och Energi där försäljningen av Rottnes maskiner i distriktet ska finnas. Anläggningen byter namn till MaskinVäst under sommaren.

Peter Svensson. Foto: MaskinVäst

– Vi har diskuterat olika lösningar under det senaste året och det här blir en bra förändring där alla parter är nöjda, säger Peter Svensson, försäljningschef för Rottne skogsmaskiner på Maskin Väst.
– Det blir ett stort distrikt, men kombinationen Karlstad, Mariestad och Borås täcker upp bra både för försäljning och service och där Västgötaslätten blir en naturlig avdelare mellan skogarna i norr och söder. På sikt kommer även anläggningen i Mariestad att fungera som en servicepunkt för våra kunder.

Niklas Lefévre, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri, ser uppgörelsen som en bra affär för alla tre parter.

– Med den här kombinationen stärker vi Rottne i hela distriktet. MaskinVäst växer med ett större arbetsområde samtidigt som Åkerlund Bil & Traktor finns kvar som servicelämnare och viktig partner när det kommer till arbetet med eftermarknaden.
– Från Rottnes sida ser vi övergången som mycket positiv och något som direkt innebär en stärkt positionering av våra skogsmaskiner.

För Bertil Åkerlund är epoken som återförsäljare snart till ända, men han kommer fortsatt att vara kvar på företaget och är glad över, som han säger, ett klockrent övertagande i samförstånd.

– Lite vemodigt är det givetvis. Jag har drivit företaget under hela mitt yrkesverksamma liv, men jag kan se tillbaka på en jättefin affärsrelation tillsammans med Rottne under alla år.
– Och namnet Åkerlund Bil & Traktor kommer att finnas kvar, men för Rottne nu enbart som servicelämnare.

 

 

Källa: Rottne