Nyhet

Träffa VM-föraren Klara Andersson på Load Up North

Foto: CE Dealer Team

Swecon ställer ut på den stora branschmässan Load Up North den 25-27 augusti. Missa inte möjligheten att träffa det 22-åriga stjärnskottet och VM-föraren Klara Andersson. Hon tävlar för det Swecon-supportade Construction Equipment Dealer Team i det nya eldrivna rallycross-VM.

Klara finns på plats i Swecons monter med sin eldrivna PWR RX1e-bil som gör 0-100 km/tim på 1,8 sekunder – snabbare än i Formel 1. Hon gjorde succé under premiären i norska Hell i mitten av augusti och ligger nu på en fin fjärdeplats i det nya eldrivna FIA World Rallycross Championship. Som ytterligare ett kvitto på framgången blev hon framröstad till ’Racer of the Weekend’ i huvudklassen World RX. Nästa deltävling körs den 3-4 september i Riga, Lettland.

Klara svarar gärna på frågor om sitt nya jobb som VM-förare och vad elektrifieringen av motorsporten innebär – en sport som gör en lika spännande hållbarhetsresa som Swecon och Volvo CE gör i anläggningsbranschen. I montern kan du även uppleva marknadens bredaste sortiment av eldrivna maskiner från Volvo och prata med Swecons experter om hur du ställer om till eldrift i din verksamhet.

Klara träffar du i Swecons monter 4020 på Load Up North i Boden. Välkommen!

FAKTA om PWR RX1e:

– PWR RX1e levererar 500 kW via två elektriska motorer – motsvarande 680 hk och med 880 Nm i omedelbart vridmoment, samtidigt som batteriet har designats speciellt för optimal viktfördelning. Bilen gör 0-100 km/tim på imponerande 1,8 sekunder.

– Bilarna i rallycross-VM laddas med grön energi som i mästerskapet hanteras av GCK Energy via en skräddarsydd lösning som består av containrar och mobila laddpunkter. Containrarna kommer fulladdade till varje tävlingshelg, efter att ha laddats med 900 kWh på basen i Frankrike genom en kombination av solpaneler och det lokala gröna energinätet.

 

 

Källa: Swecon