Produktnyheter

10 NYHETER för åkeri- och entreprenadbranschen

Foto: Getty Images

1.

DAF introducerar ett nytt DAF-nattlås för nya generationens DAF-lastbilar. Nattlåset kan monteras på alla nya lastbilar av typ XF, XG och XG⁺och är även tillgängligt som eftermonteringslösning från officiella DAF-återförsäljare. Låset har en vippströmbrytare och är integrerat i dörrpanelen.

Läs mer hos www.daf.com


2.

Vimek Fire Box är en eftersläckningsutrustning för skogsägare. Utrustningen innehåller förutom en vattentank även lämpliga handverktyg för eftersläckningsarbete av skogsbränder. Fyllning av den 800 liter stora tanken genomförs enkelt med den bensindrivna pumpen. Slangarna är av hög kvalitet och har ”brandkårs-koppling” för att även kunna kopplas ihop med räddningstjänstens slangar.

Läs mer hos www.vimek.com


3.

BriodLights nyhet X-Flash LED extraljus har inte bara den allt mer populära boost funktionen, X-Flash levererar även designmässigt och funktionellt med integrerat positionsljus och blixtljus. I sitt standardläge levererar X-Flash 6000 uppmätta lumen som ger 1 lux vid 650 meter. Med boost-funktionen aktiv genererar samma lampa 8400 lumen. Färgtemperaturen på 5000 K sägs göra ljuset optimalt för ögat då det varken ska bländas eller upplevas för mörkt.

Läs mer hos www.abkati.se


4.

Sennebogens intåg i den batteridrivna världen är den larvburna teleskopskranen 653 Electro Battery som premiärvisas på Bauma i München i oktober. Den elektriska kranen är utrustad med ett batteripaket på 210 kWh och kan köras antingen enbart via batteriet, eller genom att samtidigt vara uppkopplad mot nätström.

Läs mer hos www.scantruck.se


5.

Wallmek i Kungälv har nu verktyget för att effektivt och säkert dra av fastrostade fälgar för lastbil, buss och trailer. Fälgen pressas av från navet på någon minut och kräver minimal muskelstyrka lovar företaget. De tre mothållsringarna täcker in alla lastbilsfälgar med måtten 22,5”, 19,5” samt 17,5”.

Läs mer hos www.wallmek.se


6.

Kubotas nya minigrävare i 5,5-tons klassen, KX060-5, har större hytt och lägre ljudnivå. Omarbetad interiör med färgdisplay och funktioner som schaktblad med flytläge. Maskinen är utrustad med CRS och DPF och Kubotas direktinsprutade motor uppfyller nu kraven för emission steg 5. Motor: Kubota V2607-CR-E5 47,6 hk/35 kw.

Läs mer hos www.maskino.se


7.

Kompressorn på 18V från Milwaukee Tool sägs kunna fylla däck med däckdimensionen 285/75R16 på under en minut. En automatisk avstängningsfunktion stänger av kompressorn vid önskat tryck. Upp till fyra däcktrycksinställningar kan sparas för mer effektiv användning. Kompressorn har en integrerad förvaring för slangar och munstycken som gör hanteringen vid transport smidig.

Läs mer hos www.milwaukee.se


8.

Flex WL300 18.0 är en flexibel lampa där LED-lamphuvudet går att vrida hela 104 grader. Den batteridrivna lampan har två ljusstyrkor på 300 lumen och 150 lumen. Lampan kan hängas eller bäras i den rejäla metallbygeln.

Läs mer hos www.flexscandinavia.se


9.

Fristads tar nu nästa steg mot att bli en mer hållbar leverantör av arbetskläder när företaget lanserar sin andra miljövarudeklarerade varselkollektion – tillverkad med hållbar 4-vägsstretch från biobaserade och återvunna material. GSTP-kollektionen är framtagen för arbetare inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Läs mer hos www.fristads.com


10.

Bernstein Tools presenterar en nyhet i form av fästbara kardborreskyddsbackar att användas i Spannfix kulledsskruvstäd. Kardborrefästena är utbytbara och finns i material som filt, läder, kork och gummi och ska vara idealiska vid arbete med känsliga arbetsstycken som högglansförkromade eller lackerade delar samt andra detaljer med repkänsliga ytor.

Läs mer hos www.conrad.se