Produktnyheter

Produktnyheter från branschen

1.

Telestack TC624 Zero är nu redo för nätström. Hela drivlinan är elektrisk och dieselmotorn har tagits bort från maskinen. Den helt elektriska TC624 Zero klarar sig med en elmotor på 22kW. Ska stackläggaren drivas med hjälp av ett motoraggregat så klarar den sig på enbart 2,6 liter/timme. Körs den på nätström krävs endast 11kW/h. Maskinen klarar att lasta upp till 9,5 meter.

fredheim-maskin.se

2.

Norton Abrasives lanserar det senaste tillskottet till Vulcan-sortimentet av kapskivor, navrondeller och lamellrondeller: Norton Vulcan Comfort. Med en vidareutvecklad sammansättning som innehåller ett mjukare bindemedel sägs den nya navrondellen ge en bekvämare och smidigare slipupplevelse.

www.saint-gobain-abrasives.com/sv-sv

3.

Rototilt adderar nu egna joysticks till konceptet Rototilt Control. Man har tagit fram handtag som passar en stor mängd handstorlekar, både manliga och kvinnliga. De lämnar också utrymme för framtida anpassningar mot maskin tack vare en digital knappsats. Det som användarna kommer att märka tydligast menar företaget är den patenterade vinkeljusteringen och handlovsstödet.
rototilt.com

4.

Danska Hydrema har kommit med en ny hjulgrävare, MX14, den minsta i MX-serien. Maskinen ligger på 14 ton och är marknadens starkaste i sin klass enligt tillverkaren. Maskinen har en nyutvecklad grävarm med bättre stabilitet och upp till 20 % mer lyftkraft och högre grävhastighet än sin föregångare. Den kan även göras tempo 40-godkänd.
hydrema.se

5.

Jalas 1988, en snygg skyddssko i trekkingstil för dig som arbetar med motorsåg. 100 procent vattentät tack vare Gore-Tex. Yttersulan ger ett säkert grepp även när det är blött och halt. Tåhätta av stål och mjukt spiktrampskydd av plasmabehandlad textil.
ejendals.com