Nyhet

Engcons katalog för 2023 – ute nu!

Encon har nu släppt sin produktkatalog för år 2023 med en rad nyheter färdiga att möta slutkundens behov.

Inför 2023 presenterar Engcon sin tredje generations tiltrotator tillsammans med en rad produktnyheter för övriga tillbehör. Det nya tiltrotatorsystemet kommer att förändra grävbranschen med dess smarta teknik som möter de ökade kraven på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet menar företaget. Nu presenterar Engcon nyheter och lösningar med slutanvändarens behov, komfort och säkerhet i fokus. Bland annat har deras löstagbara gripkassett GRD60 för grävmaskiner i tonnaget 14–19 uppdaterats med oljekopplingar som standard för smidigare hantering. Gripkassetten är dessutom nedvinklad till 15 grader för att ge möjlighet att arbeta i olika positioner och ger en längre plockräckvidd. Den krokas enkelt fast i redskapsfästet, låses fast och hydrauliken ansluts genom ett enda handgrepp.

Tiltrotatorsystemet tillåter en rad olika redskapsfästen, bland annat möjligheten att koppla på en sopkassett. Detta är något som har mottagits väl av slutkunden som har efterfrågat flera storlekar med samma egenskaper som de befintliga sopkassetterna i sortimentet. Nu finns också en löstagbar sopkassett i tonnaget 4–6 anpassat för S40 fäste. Med företagets redskapsfästen är det förberett för både löstagbar gripkassett och löstagbar sopkassett.

Ytterligare en nyhet är att alla löstagbara sopar levereras med en smal borstsats som är utvecklad för att användas vid exempelvis husdränering, kabelgrävning eller andra svåråtkomliga ytor.

– Det är otroligt roligt när våra kunder efterfrågar utveckling av våra produkter. Det visar att de aktivt använder och uppskattar produkterna, med hjälp av deras feedback får vi möjlighet att lansera nyheter och utvecklingar som är skräddarsydda utefter deras behov, fortsätter Martin Engström, Product Manager på Engcon.

Hela produktkatalogen kan du se här.