Nyhet

DB Schenker bygger nytt i Hudiksvall

Foto: DB Schenker

För att möta en växande marknad mer än fördubblar DB Schenker sin terminalyta i Hudiksvall. Den nya terminalen på drygt 2 000 kvm beräknas stå färdig 2024.

– DB Schenker har redan ett starkt fäste i regionen. Satsningen känns som ett naturligt steg för att stärka vår position ytterligare och möjliggöra fortsatt tillväxt för våra lokala kunder. Hudiksvalls fördelaktiga läge, mellan Sundsvall och Gävle, är en annan viktig aspekt som kommer gynna vårt nätverk, både regionalt och nationellt, säger Viktor Strömblad, Head of Land Transport på DB Schenker.

Den nya terminalen byggs i anslutning till den befintliga som är på 800 kvm. Anläggningen blir toppmodern med bland annat automatiserad paketbana och automatisk vägning samt mätning av gods. Området blir inhägnat med registrering av all gods- och pakettrafik till och från terminalen. Något som ligger helt i linje med DB Schenkers säkerhets- och kvalitetsarbete.

Markarbetet för bygget av den nya terminalen påbörjas efter påsk. Den nya terminalen omfattar 2295 kvm inklusive administrativa ytor samt 755 kvm markhall och beräknas stå färdig 2024.

 

 

Källa: DB Schenker