Nyhet

Udda Volvo G89 från 70-talet såld på Klaravik

Volvo G89-lastbilen som nyligen såldes på Klaravik kommer med "in i minsta detalj"-referenser till 1970-talet och dess ursprung. Nu flyttar den spektakulära lastbilen till Arboga.

Volvo G89-lastbilar finns inte särskilt många. Kombinationen med trailerdragare existerar knappt på svensk mark. Lägg till fullskaligt retroutförande, där detaljerna håller högoktanig 1970-talsklass, så förstår man att auktionen på Klaravik var av ”en chans i livet-karaktär”.

Till sist var det LT Last & Grävmaskiner i Arboga som kammade hem budgivningen av den udda pärlan på klaravik.se för 700 000 kronor.

– Det känns superkul. Vi är med på en del utställningar och detta blir verkligen en rullande reklampelare att visa upp framöver, konstaterar Tony Haglund, på företaget.

In i minsta detalj är inte bara Jönssonligans ledord. Det stämmer väl överens även med Volvo G89-bilens blinkning till dess 1970-talsursprung. Det gäller både utsidan och insidan där färger och textilier är en lång nostalgifest. Under sommaren kommer bilen att genomgå en del förbättringar och omlackering. Men själen och det gamla kommer att bestå, lovar Tony Haglund.

– Det är en kultbil som vi vill vårda med så mycket originaldetaljer som det bara går framöver.

Han och LT Last & Grävmaskiner har både köpt och sålt på Klaravik tidigare och har ett tiotal lastbilar i sitt åkeri, men också en del entreprenad- och skogsmaskiner.

– Vi har tidigare sålt själva på egen hand men att använda Klaravik är så mycket enklare. Även om det kostar en slant i ena änden sparar det mig mycket tid och kraft. Dessutom har vi konsekvent fått bättre betalt, säger han, och fortsätter:

– Sedan kliar det i fingrarna när man ser sådana här godbitar, då är det svårt att inte vilja köpa också. Jag skulle gissa att det finns ett 25-tal G89-bilar totalt i landet och detta kan vara den enda trailerdragaren. Det känns häftigt att den nu är vår, avslutar Tony Haglund.

Källa och foto: Klaravik