Produktnyheter

HSP Gripen lanserar Lighterserien

Hudiksvallsföretaget HSP Gripen presenterar en världsnyhet i form av en helt nyutvecklad serie gripare, för skogstransport på mindre skotare och skogsvagnar.

– Vi har lyssnat på självverksamma markägare, tillverkare och skogsentreprenörer och insett att det fanns en lucka att fylla i utbudet av proffsverktyg för detta segment och då bestämde vi oss helt enkelt för att utveckla ett sådant verktyg, säger Tomas Jonsson, VD & marknadschef HSP Gripen.

Som rubriken antyder är dessa Gripenverktyg betydligt lättare än sina föregångare, den minsta modellen 017 (0.17m² griparea) är 20 procent lättare och nästa storlek i serien 024 är närmare 40 procent lättare än motsvarande modell företaget tidigare hade att erbjuda detta segment. Att nya Gripen blir lättare är naturligtvis ingen slump. Branschen har på senare år berikats med fler premiummaskiner i det småskaliga segmentet och mindre maskiner kräver lättare verktyg för att lösa hela leveransen. Med en kvalitet som motsvarar maskinbyggarnas allt högre krav och förväntningar.

– Vi behöver även som ett led i arbetet med att minska vårt klimatavtryck använda råvaran smartare och effektivare när vi utvecklar produkter, nu och i framtiden, helt enkelt verktyg som förbrukar mindre energi vid användning, berättar Jonsson vidare. Detta är idag en naturlig del i företagets arbete med att bli mer cirkulära i sin affär och börjar nu efter ett par år att ge reella avtryck i verksamheten.

Den nya serien har tagits fram utan att tumma på styrka och hållfasthet, som borgar för en lång livslängd, och som är några av HSP Gripens signum i dess snart 30-åriga historia.

– Det stämmer, och bakom detta ligger ett gediget arbete från vårt erfarna konstruktionsteam som genom avancerade beräkningar, smarta lösningar och rätt använt material har skapat en produkt som inte bara motsvarar, utan också överträffar sina föregångare i greppstyrka och prestanda, fortsätter Jonsson. Med ett stort inslag av stolthet i rösten!

Källa: HSP Gripen