Kortnyheter

Nypremiär för Cramos utbildningsdagar hos Swecon

Foto: Swecon

Två utbildningsdagar på Volvo Customer Center i Eskilstuna, arrangerade av Swecon innan sommaren, gav Cramos personal fördjupande kunskaper om Volvos anläggningsmaskiner.
– Den kunskapen ger oss ökad trygghet i affären med våra kunder, säger Emma Wändell, produktområdeschef Lift & Anläggning på Cramo AB.

Uthyrningsföretaget Cramo har ett 90-tal depåer runt om i Sverige. Mixen av fordon, maskiner och verktyg är helt och hållet styrt av vad kunderna önskar.

Foto: Swecon

– Bland annat har vi ett 60-tal tyngre grävmaskiner och hjullastare från Volvo. Grävmaskinerna, hjul och band, är från 13 ton till 23 ton och hjullastarna går från L60 till L90. Det är populära maskiner och det är där efterfrågan är som störst, säger Helena Ruge, produktspecialist inom Lift & anläggning.

Swecon och Cramo har ett partnerskap som innebär att Swecon utrustar maskiner som hyrs ut till Cramo, som i sin tur hyr ut dem till sina kunder. Swecon ansvarar under den tiden för all service av dessa maskiner. Därefter säljs maskinerna av Swecon.

Det var Paul Nocievski, key account på Swecon, som ordnade tvådagarsutbildningen för Cramo på Volvo Customer Center i Eskilstuna, detta för att ytterligare höja kompetensen hos deras ledning och de som jobbar med hyresaffären. Utbildningen handlade om Volvos maskiner, men också om produkter och tjänster som finns hos Volvo och Swecon.

– Samarbetet med Swecon fungerar mycket bra, vi uppskattar den support som teamet på Swecon ger oss, säger Emma Wändell.

– Vi är glada över att vi kan ge rätt support och service samt även se till att vi har en bra uthyrningsgrad på maskinerna, kontrar Paul Nocievski.

På utbildningsdagarna fick de drygt 20-talet personal från Cramo även bekanta sig med några av Swecons produktspecialister som Mikael Nordell (hjullastare), Fredrik Askling (E-mobility) och Kristofer Karlsson (Dig Assist).

– De teoretiska genomgångarna var nyttiga, men bäst var att se och provköra maskinerna. Det är ovärderligt, säger Helena Ruge.

Utbildningsdagarna för Cramo har haft ett uppehåll i två år på grund av pandemin. Under den tiden har Volvos lanserat flera nya modeller, bland annat elektriska maskiner, som kan komma att komplettera Cramos erbjudande i framtiden.

– Jag hoppas det här blir ett årligt event igen. För oss är det en fin möjlighet att utöka vår kompetens gällande Volvo CE:s produktutbud och stärka våra relationer till Swecon och Volvo samt samla kollegor som arbetar dagligen med kundkontakterna kopplade till dessa produkter, säger Emma Wändell.

Källa: Swecon