Produktnyheter

Nylansering av Volvos vältar hos Swecon

Foto: Volvo CE

Fler entreprenörer ska upptäcka fördelarna med Volvos jordpackningsvältar.
– Den nya B-serien som innehåller alla de produkter som har SD i sitt namn, har gått lite under radarn, men det ska avhjälpas med en nylansering, säger Kjell Carlsson, produktspecialist på Swecon.

Swecon har på sistone satsat hårt på segmentet väganläggningsmaskiner. Genom strategiska nyrekryteringar – bland annat av just Kjell Carlsson och key account Christer Gryth – samt en rejäl satsning på support, utbildning och servicekapacitet för väganläggningsmaskiner, har Swecon flyttat fram sin position på marknaden.

Nästa satsning är en nylansering av vältarna i B-serien, SD75B, SD115B, SD135B och SD160B.

– Många av vältarna finns hos olika hyrföretag, men vi tror att fler enskilda entreprenörer och företag skulle uppskatta våra vältar. Komforten, den rymliga hytten, mångsidigheten, den goda sikten både framåt och bakåt, bränsleekonomin och möjligheten att välja till Compact Assist är några av styrkorna, säger Kjell Carlsson.

Från och med oktober finns instegssystemet Compact Assist Lite tillgängligt, ett system som är enklare och billigare jämfört med den fulla versionen av Compact Assist. Det går givetvis att uppgradera systemet om behovet skulle uppstå.

Volvo har även arbetat med att förbättra kvaliteten på konstruktionen, bland annat ramen och elektroniken, har förbättrats. Maskinerna har dessutom fått nya miljömotorer som svarar upp mot de allra senaste kraven. Förbättringarna gör att Swecon räknar med ökade marknadsandelar för produkterna.

– Det betyder också mycket att vi på Swecon byggt en ny organisation inom segmentet Road, där vältar ingår, med en bra fungerande för- och eftermarknads support, avslutar Kjell Carlsson.

Foto: Volvo CE

FAKTA COMPACT ASSIST

  • Compact Assist är Volvos intelligenta kompakteringssystem för jord- och asfaltvältar. Den är anpassad för Volvo Co-Pilot, en högupplöst pekskärm med högprecisionssensorer.
  • Compact Assist ger realtidsinformation om din arbetsplats genom kartläggning av bland annat temperatur och densitetsberäkningar. Detaljerade data eliminerar risken för destruktiv överkomprimering.
  • Med Compact Assist får man även en tydlig dokumentation över utfört arbete.
  • Båda systemen inkluderar en backkamera som standard.

Källa: Swecon