Nyhet

Swerock körde glasburen till Musikhjälpen

Swerock har i ett flertal år ansvarat för transporten av Musikhjälpens välkända glasbur med tillhörande bodar. Årets Musikhjälpen med det viktiga temat ”ingen ska behöva dö av hunger” sänds från torget i Växjö och frakten skedde med hjälp av Swerocks rutinerade chaufförer.

– Vi är glada och stolta att få utföra detta uppdrag för Musikhjälpen, som är ett stort insamlingsevent med viktiga teman varje år. Vi har en stor och bred fordonsflotta som gör att vi kan anpassa oss efter kundens behov, säger Anna Karlsson, arbetschef på Swerock.

Peab-bolaget Lambertsson ansvarar för Musikhjälpens etablering sedan flera år tillbaka. De är också en av Swerocks kunder för fjärrtransporter till och från depåer i hela landet. Ett av uppdragen har varit att köra bodarna med kran- specialtransport från Lindome till Växjö för vidare omlastning.
Transporten genomfördes med tre bilar lastade med totalt 35 ton bodar och allt gick smidigt tack vare Swerocks långa erfarenhet av fjärrtransporter. Ytterligare ett flertal bodar har transporterats med Swerocks kranbilar från Skåne.

– Vi har ett bra samarbete och det är positivt att vi har en professionell aktör vi kan vända oss till och arbeta tillsammans med. Det förenklar planeringen av vår logistik, säger Christoffer Ljungberg, modulchef på Lambertsson.

Swerocks avdelning för kran- specialtransporter kan frakta gods i hela landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Transporterna kan enkelt anpassas tack vare en flexibel fordonsflotta bestående av bland annat dragbilar med både raka långa och korta trailers, korta och långa jumbotrailers, utdragbara trailers och trailers med kran.

– Vårt utbud är väldigt brett för att vi ska kunna täcka alla kunders behov. Vi har möjlighet att köra allt från stugor till silos, maskiner och betongelement. Flexibiliteten är vår styrka, säger Anna Karlsson.

Chaufförerna har stor kompetens att utföra transporter, särskilt när det gäller gods som är extra breda, höga eller tunga. Tillsammans med transportledningen och företagets samarbetspartners har de flerårig erfarenhet av kran- och specialtransporter.

– Tack vare Swerocks breda kontaktnät ser vi till att transporterna sys ihop på ett bra sätt. Våra transportledare planerar och optimerar transporterna så att de genomförs så effektivt som möjligt. Om ni har ett behov av specialtransporter, kontakta oss så löser vi dina behov, fortsätter Anna.

Källa och bild: Swerock