Film

Volvo lanserar S60-app för iPhone och iPad [Film]

Volvo Personvagnar lanserar en app för iPhone och iPad med mycket inspiration och information att hämta om nya Volvo S60. Som exempel kan användaren styla Volvo S60, se filmer, läsa nyheter, hitta en Volvohandlare och beställa en provkörning. S60-appen samt en S80L-version för den kinesiska marknaden lanseras nu av Volvo Personvagnar och fler kommer under våren.
– Många kunder använder sig av mobiltelefoner och surfplattor för att söka information. Nu ser vi till helt enkelt till att finnas där kunderna är och skapar ett fönster in mot företaget, säger David Holecek, ansvarig för Volvo Personvagnars digitala strategi.

Bland funktionerna ingår ett sökverktyg som med hjälp av mobilens inbyggda GPS lokaliserar och ger vägbeskrivning till närmaste Volvoåterförsäljare. Det går att boka provkörning och i en konfigurator kan användaren bygga sin egen S60. Nyhetsfunktionen är kopplad till den lokala marknadssiten och ger tillgång till de senaste nyheterna från Volvo Personvagnar.
– Vi har satsat på unika detaljer, som till exempel att använda mobilens inbyggda gyro för att titta runt i bilen. Vrider du telefonen så följer bilden med vilket ger känslan av att du faktiskt sitter i kupén, säger David Holecek.
Startskottet för utrullningen av appar för fler volvomodeller sker i samband med bilsalongen i Genève som startar i början av mars månad. Målgruppen är både potentiella och befintliga kunder.
– Redan idag erbjuder vi i vissa länder iPhone- och Android-appar för att styra bränslevärmaren för kunder med Volvo On Call-systemet, och vi testar dessutom en digital instruktionsbok i form av en app, säger David Holecek.
Inom kort lanseras också en iPad-app som innehåller Volvo Personvagnars kundmagasin LIV (internationella upplagan) där delar av tidningens innehåll finns tillgängligt med flera bonusfunktioner som till exempel extra bild- och filmmaterial.
Samtliga Volvo Personvagnars appar blir tillgängliga för gratis nedladdning i Apple App Store.