Produktnyheter

Nya däck från Continental för kommersiella fordon

Med lanseringen av det nya däcket LSR1+ för styraxeln och det nya däcket LDR1+ för drivaxeln har Continental fått in en fullträff när det gäller att möta de olika utmaningarna som finns inom regionala och långväga transporter. De nya 17,5-tumsdäcken uppvisar övertygande kvaliteter vid krävande distributionstransporter i både stadstrafik och under längre turer på landsvägar och motorvägar.

Vid leveranskörningar i stadskärnor krävs både lättmanövrerad prestanda samt skydd mot trottoarkontakt och överbelastning på specifika punkter. Vid regionala distributionstransporter krävs bästa möjliga väggrepp, bra bromsprestanda och lågt rullmotstånd. Continentals nya LSR1+ och LDR1+ för 17,5-tumsfälgar och bredder på 205 till 265 millimeter med däckprofil på 75 uppvisar toppresultat i detta tuffa segment.

Tack vare en helt ny materialsammansättning har man lyckats minska rullmotståndet med upp till 10 procent utan att tumma på köregenskaper och livslängd. De nya däcktyperna ger en bränslebesparing på mellan 3 och 4 procent och en längre körsträcka totalt sett. Tack vare besparingspotentialen bidrar de nya däcken från Continental en hel del till fordonets totalekonomi under distributionstransporter.

logo
Redaktionen