Produktnyheter

App som låter dig ta med bilen i mobilen

Från och med nu behöver du inte lämna din Volvo när du parkerar den. Senaste nyheten från Volvo Personvagnar är en app som ser till föraren kan hålla kontakten med sin parkerade bil via en iPhone eller en Android. Det innebär att Volvo Personvagnar introducerar Europas mest heltäckande och lättillgängliga app för att kontrollera och övervaka bilen när som helst och oavsett var du är.
– Vi formger våra bilar runt kundernas behov och livsstil. Att skapa en intuitiv och ergonomiskt optimerad förarmiljö är ett led i vår strävan att skapa känslan av trygg kontroll. Det är logiskt att man har koll på bilen även efter det att den parkerats, säger Stefan Jacoby, VD vid Volvo Personvagnar.
Applikationen bygger på Volvo On Call, som ursprungligen fokuserade på nödsituationer. För närvarande finns Volvo On Call i tolv europeiska länder plus Ryssland. Nu har systemet utökats med nya möjligheter. Den som äger en ny Volvo (från modellår 2012) med Volvo On Call kan ladda ner den nya applikationen för iPhone eller en Android.
Mobilappen är gratis och laddas ner från iPhone- och Android-sajterna på nätet. Den har utformats för att erbjuda ägaren en intuitiv, lättanvänd distansrelation till bilen. Volvo Personvagnar har naturligtvis vidtagit åtgärder för att skydda användarnas integritet och systemets säkerhet.
– Detta är mycket mer än bara en ny teknikpryl. Mobilappen är första steget i vår strategi inom det här området. Vi har börjat bygga en bro till framtiden, och mobilappen kommer att följas av en mängd andra möjligheter”, säger Stefan Jacoby.
Mobilapp med en mängd olika funktioner
Mobilapplikationen omfattar ett antal funktioner:

  • Lokalisering av bilen. Bilens position visas på en karta. Det finns också en digital kompass som pekar föraren i rätt riktning. Vid behov kan bilens tuta och blinkers aktiveras för att underlätta letandet.
  • Fjärrlåsning av dörrarna. Status för samtliga dörrar och fönster visas. Föraren kan låsa och låsa upp bilen med en tryckning på pekskärmen.
  • Fjärrstart av värmare. Om bilen är utrustad med en parkeringsvärmare kan den startas eller programmeras via mobilappen.
  • Bilens instrumentpanel. Den här funktionen ger föraren tillgång till en mängd information: bränslenivå, återstående räckvidd med befintlig tank, genomsnittlig bränsleförbrukning, genomsnittshastighet, avläsning av väg- och trippmätare.
  • Kontroll av bilen. Mobilappen gör en ”hälsoundersökning” på bilen och visar information om glödlampor, bromsvätska, kylvätska, oljenivå och oljetryck i motorn.
  • Körjournal. Detaljerade uppgifter om varje resa under de senaste 40 dagarna kan laddas ner och sparas. Det finns också möjlighet att ta fram uppgifterna som en Excelfil, perfekt för den som har tjänstebil.
  • Fordonsinformation. Basdata om bilen som modell, registreringsnummer och VIN-nummer är lätt tillgänglig.
  • Stöldvarning. Om billarmet aktiveras får föraren veta detta via mobilen.
  • Denna nya generation av Volvo On Call omfattar fortfarande alla säkerhets- och trygghetsfunktioner som ingick i första generationen.

Fler projekt på gång
Volvo Personvagnar kommer att introducera nya funktioner för den digitala generationen bilköpare inom kort.
– Den nya mobilapplikationen förvandlar Volvo On Call från ett nödsystem till en praktisk allroundfunktion. Det kommer att stimulera försäljningen av systemet och vi är övertygade om att våra ambitiösa planer på området kommer att hjälpa oss vinna allt fler nya kunder i framtiden, säger Stefan Jacoby.