Produktnyheter

Biltelefon som uppfyller kraven i den nya mobillagen

u108dtqina64ih4dniwdFrån den 1 december finns en ny lag på plats för att komma till bukt med problemen med sms och Facebook när man kör bil. Nu ska trafiksäkerheten öka.
– I trafikhänseende så finns det idag tekniska lösningar som gör samtalen säkrare i trafiken, en fastmonterad biltelefon är en del av lösningen, säger Benny Pettersson hos Malux.
Malux arbetar med säkerhetsprodukter för trafik som alkolås, fordonstelefoner och antenner som förstärker och förbättrar samtalskvaliteten.
Mobillagen som trädde i kraft den 1:a december 2013 innebär att förare som använder mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning på ett trafikfarligt sätt kan bötfällas.
En ny paragraf har tillkommit i trafikförordningen som lyder ”Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter såsom användande av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning, endast om det inte inverkar menligt på framförandet av fordonet.”
Transportstyrelsen har kommenterat den nya lagförändringen och säger att det är viktigt att tänka på att allt som tar blick och tanke från trafiken, om det så bara rör sig om någon enstaka sekund, inverkar negativt på körningen. Man får använda kommunikationsutrustning, men bara när man kan göra det på ett trafiksäkert sätt.
Håll blicken på vägen med PTCarPhone, en biltelefon med extern antenn och handsfree som ökar säkerheten i trafiken.
Om polisen anser att du agerar ouppmärksamt och trafikfarligt bakom ratten enligt den nya lagen om användning av mobil eller annan kommunikationsutrustning i bil så kan du bötfällas. Exakt hur stort bötesbeloppet blir bestäms i en rättslig prövning.
www.malux.se