Produktnyheter

Steelwrist lanserar ny grip till X18

Steelwrist lanserar nu en ny grip till X18 som framförallt har större gripvidd­ och en ny form på griparmarna.
De nya gripen öppnar 750 mm för att göra det möjligt att hantera stora­ objekt­ enkelt. Griparmsgeometrin är också ny för att göra det lätt att få grepp om släta objekt. I likhet med den tidigare gripen har den robusta skydd för att minimera risken­ för skador på gripcylindrarna.
Steelwrist gripar är konstruerade som en separat gripkassett för att göra det möjligt att eftermontera och vid behov demontera gripen. Detta innebär att en kund kan komplettera sin tiltrotator med en grip i efterhand, om behoven skulle förändras. Lösningen med en kassett innebär också att bygghöjden är densamma oavsett om gripen är monterad eller inte. Detta är inte alltid fallet med konkurrerande produkter som ibland har en avsevärt försämrad bygghöjd om tiltrotatorn har grip.
Den nya gripen kallas G750 och levereras nu som standard på tiltrotatorn Steelwrist X18.

logo
Redaktionen