Produktnyheter

Volvo lanserar en ny FM-modell

VolvoFM

Volvo FM står näst på tur i den snabba förnyelsen av Volvo Lastvagnars produktprogram. Den banbrytande nyheten Volvo Dynamic Steering är en av de mest spännande funktionerna. Lastbilen lanserades i Europa den 19 mars.

– Nya Volvo FM ger förarna köregenskaper på en helt ny nivå och har en nyskapande hyttmiljö. Transportföretagen får en effektiv lastbil med större flexibilitet, säger Volvo lastvagnars chef Claes Nilsson.

Volvo FM är utrustad med Volvo Dynamic Steering, som kombinerar ett konventionellt hydrauliskt servostyrsystem med en elektroniskt styrd elmotor som sitter på styrväxeln. Systemet gör att föraren obesvärat kan styra lastbilen i låga hastigheter, samtidigt som riktningsstabiliteten ute på vägarna är enastående.

Läs mer om Volvo FM genom att klicka här!