Nyhet

Kobelco åter i Sverige, nu hos Beck

Pressrelease-Beck-Maskin-Sverige-AB-maj-2013-2
I maj 2013 blev avtalet om generalagenturen för Kobelco undertecknat mellan Kobelco och Beck. En glad och mycket stolt Owe Beck kan nu meddela att cirkeln är sluten. Owe var den som startade upp med Kobelco i Norge under 80-talet genom företaget Kobenor Maskin AS. Han hjälpte senare till att starta upp med dessa produkter i Sverige genom Eliassons Maskin AB.
Kobelco är en av världens ledande producenter av grävmaskiner i storlekarna 1–85 ton. Beck kommer i första hand att satsa på mellanmodellerna, den så kallade SR serien som är runt åtta ton och uppåt.
Kobelco är en äkta Japan, producerad i Hiroshima. I Japan är Kobelco marknadsledande och har en marknadsandel på över 21 procent i världens tuffaste grävmaskinmarknad. Fabriken i Hiroshima producerar över 25.000 enheter om året.
– Vi startar upp med en helt ny serie, berättar Owe. Huvudsakligen fokuserar vi på SR serien som är ”brand new”. De första maskinerna kommer till Sverige under sommaren 2013. Vi kommer även att få in mindre modeller samt serie 9 som är en ny serie konventionella maskiner. Vi tar bara in det senaste nytt från Kobelco.
Du har kanske sett maskiner med både New Holland och Kobelco loggan på sig, anledingen är att Kobelco har haft ett produktions- och försäljningsavtal med New Holland. Men sedan januari 2013 är Kobelco åter i original på marknaden. En fråga många kanske ställer sig är varför Kobelco är tillbaka på marknaden som eget märke. Anledningen är att man vill uppnå en större marknadsandel i hela Europa genom direktimport och direktförsäljning.
Kobelcocenter i Göteborg
Beck kommer att etablera ett nytt Kobelcocenter på deras avdelning i Göteborg. Flera nya medarbetare kommer att bli anställda specialiserade på Kobelco. Maskiner kommer att skeppas in i Göteborg direkt från Japan och kommer där att göras leveransklara till kund. En rationell logistik ger bästa priserna ut till kund.
– Många kanske undrar om vi lämnar småmaskiner bakom oss nu. Naturligtvis gör vi inte det utan vi satsar nu på dessa fina maskiner som ett komplement till våra redan etablerade agenturer. Försäljning, service, och reservdelar kommer att föregå under Becks paraply som Becks Små och Becks Stora. Vi tar sikte på att bli marknadsledande inom vårt segment.