Omarbetad heavy-duty-olja

Omarbetad heavy-duty-olja

Volvo-Millbrook-Image-(2)

För att ge kommersiella fordon bra motorprestanda, samt bidra till minskad bränsleförbrukning, så har Exxonmobil omarbetat sin heavy-duty-olja för dieselmotorer, Mobil Delvac 1 LE 5W-30. Oljan har fler godkännanden än den tidigare sammansättningen och uppfyller kraven för de flesta av Euro VI-motorerna som är utvecklade av ledande OEM-producenter som Mercedes-Benz, Volvo, Cummins och MAN.

För att uppfylla EUs utsläppsmål kommer alla Euro VI-motorer att ha teknik för efterbehandling av avgaser, som inkluderar en kombination av selektiv katalytisk reduktion (SCR), avgasåterförening (EGR) och dieselpartikelfilter (DPF)-system. Dessa enheter för efterbehandling kan vara känsliga för smörjmedelskomponenter. Genom sitt låga innehåll av sulfataska, fosfor och svavel (låg SAP) ger den nya Mobil Delvac 1 LE 5W-30 skydd för emissionssystem i moderna motorer, inklusive Euro VI.

Mobil-Delvac-1™-LE-5W-30

Den nya sammansättningen ger också bränsleekonomiske fördelar. Detta visade bland annat nyligen genomförda och oberoende tester på Millbrook i Storbritannien, en ledande internationell fordonstest- och utvecklingsanläggning. Där fick två Volvo FM440 Euro V lastbilar, lastade till 75 % totalvikt (cirka 44.000 kg), genomgå en serie av tester av bränsleekonomin under landsvägsförhållanden. Mobil Delvac 1 LE 5W-30 uppnådde en genomsnittlig förbättring i bränsleekonomin på 1,8 %.

– Genom vår nya Mobil Delvac 1 LE 5W-30 har vi skapat en avancerad heavy-duty-olja för dieselmotorer. Oljan uppfyller de tekniska kraven hos nuvarande och framtida motorer och levererar värdefulla hållbarhetsrelaterade fördelar, såsom förbättrat bränsleekonomipotensial, säger Ahmet Aras, CVL Marketing Supervisor – Europa, Afrika och Mellanöstern, ExxonMobil Fuels & Lubricants.

Tillsammans med förbättrat skydd för emissionssystemet och bränsleekonomipotential, erbjuder Mobil Delvac 1 LE 5W-30 ett antal ytterligare prestandafördelar jämfört med konventionella mineraloljor, såsom:

  • Avancerat slitageskydd – hjälper till att förlänga motorns livslängd
  • Längre oljebytesintervaller – minskar oljeförbrukningen och minimerar kostnader för spillolja och kassering
  • Utmärkta prestanda vid låga temperaturer – möjliggör lättare start och bibehåller skydd av motorn i kallt väder
  • Enastående termisk och oxidationsstabilitet – minimerar högtemperatursavlagringar

För mer information om hur Mobil Delvac syntetiska smörjmedel kan hjälpa ditt företag, kontakta G A Lindberg ChemTech på 08-703 02 00, eller besök www.galindberg.se/chemtech.

Läs också

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Trenden med allt mer tunnflytande motoroljor för att bidra till minskad bränsleförbrukning och mindre utsläpp finns hos alla bilmärken....

Ny kombination PTFE + olja

Ny kombination PTFE + olja

Motorex förenar de fördelaktiga egenskaperna hos helsyntetisk olja och PTFE (också känt som Teflon®) i den nya PTFE Oil Spray....

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar