Produktnyheter

Omarbetad heavy-duty-olja

Volvo-Millbrook-Image-(2)

För att ge kommersiella fordon bra motorprestanda, samt bidra till minskad bränsleförbrukning, så har Exxonmobil omarbetat sin heavy-duty-olja för dieselmotorer, Mobil Delvac 1 LE 5W-30. Oljan har fler godkännanden än den tidigare sammansättningen och uppfyller kraven för de flesta av Euro VI-motorerna som är utvecklade av ledande OEM-producenter som Mercedes-Benz, Volvo, Cummins och MAN.

För att uppfylla EUs utsläppsmål kommer alla Euro VI-motorer att ha teknik för efterbehandling av avgaser, som inkluderar en kombination av selektiv katalytisk reduktion (SCR), avgasåterförening (EGR) och dieselpartikelfilter (DPF)-system. Dessa enheter för efterbehandling kan vara känsliga för smörjmedelskomponenter. Genom sitt låga innehåll av sulfataska, fosfor och svavel (låg SAP) ger den nya Mobil Delvac 1 LE 5W-30 skydd för emissionssystem i moderna motorer, inklusive Euro VI.

Mobil-Delvac-1™-LE-5W-30

Den nya sammansättningen ger också bränsleekonomiske fördelar. Detta visade bland annat nyligen genomförda och oberoende tester på Millbrook i Storbritannien, en ledande internationell fordonstest- och utvecklingsanläggning. Där fick två Volvo FM440 Euro V lastbilar, lastade till 75 % totalvikt (cirka 44.000 kg), genomgå en serie av tester av bränsleekonomin under landsvägsförhållanden. Mobil Delvac 1 LE 5W-30 uppnådde en genomsnittlig förbättring i bränsleekonomin på 1,8 %.

– Genom vår nya Mobil Delvac 1 LE 5W-30 har vi skapat en avancerad heavy-duty-olja för dieselmotorer. Oljan uppfyller de tekniska kraven hos nuvarande och framtida motorer och levererar värdefulla hållbarhetsrelaterade fördelar, såsom förbättrat bränsleekonomipotensial, säger Ahmet Aras, CVL Marketing Supervisor – Europa, Afrika och Mellanöstern, ExxonMobil Fuels & Lubricants.

Tillsammans med förbättrat skydd för emissionssystemet och bränsleekonomipotential, erbjuder Mobil Delvac 1 LE 5W-30 ett antal ytterligare prestandafördelar jämfört med konventionella mineraloljor, såsom:

  • Avancerat slitageskydd – hjälper till att förlänga motorns livslängd
  • Längre oljebytesintervaller – minskar oljeförbrukningen och minimerar kostnader för spillolja och kassering
  • Utmärkta prestanda vid låga temperaturer – möjliggör lättare start och bibehåller skydd av motorn i kallt väder
  • Enastående termisk och oxidationsstabilitet – minimerar högtemperatursavlagringar

För mer information om hur Mobil Delvac syntetiska smörjmedel kan hjälpa ditt företag, kontakta G A Lindberg ChemTech på 08-703 02 00, eller besök www.galindberg.se/chemtech.