Produktnyheter

Conti Hybrid – ny däckserie med maximal livslängd

67 procent av vägtransporterna inom EU är nationella och den regionala landsvägstrafiken upplever en boom. Förändrade konsumtionsvanor och stark tillväxt inom postorderbranschen har gjort detta transportsegment till den största sektorn inom godshantering i Europa. Lastbilar som används för landsvägstransporter måste vara extra tåliga och stabila. Frekventa inbromsningar och acceleration, manövrering på begränsat utrymme och varierande lastförhållanden på olika vägbanor ställer höga krav på alla fordonets delar. Däcken spelar en viktig roll, eftersom de utgör den direkta förbindelsen mellan fordonet och vägbanan. Daglig landsvägskörning, i stadstrafik och på motorvägar innebär stora utmaningar. Därför har Continental utvecklat en ny serie hybriddäck i dimensionerna 17,5 och 19,5 tum som är avsedda för lätta och medeltunga lastbilar.
Conti Hybrid LS3 för styraxlar och Conti Hybrid LD3 för drivaxlar är speciellt utvecklade för däck med dimensionen 17,5 tum i diameter och passar lätta lastbilar som väger upp till 12 ton.  Däckens nvändningsområden varierar från konventionella lastbilsfrakter och kommunal service till långväga transporter på motorvägar.  Ett antal innovativa funktioner gör att dessa nya premiumdäck kan bemästra varierande förhållanden inom regionala landsvägstransporter. Conti Hybrid LS3 och Conti Hybrid LD3 rullar på en nydesignad slitbana med utformning i två lager (cap/base-design).Starkare slitageyta och ’en specialutformad gummikomponent i slitbanans kant ger däcken lång livslängd.Det nya däcket för landsväg har plus volume-mönster i slitbanan och den speciella gummikomponenten i slitbanans botten reducerar märkbart rullningsmotståndet som orsakas av
däckböjning.En ny gummikomponent i sidoväggarna reducerar intern upphettning av däcket och därmed minskar bränslekonsumtionen.
De nya däcken Conti Hybrid HS3 och Conti Hybrid HD3 i dimensionen 19,5 tum för styr- och drivaxlar är utformade för fordon med en totalvikt på över 12 ton. De nya hybriddäcken är utrustade med stark reservkapacitet för att klara överbelastningen från de tyngre, moderna Euro 6-fordonen, samt de varierande lastningsförhållanden som ofta förekommer vid regionala landsvägstransporter.
Det perfekta valet för lastbilar som används i regionala landsvägstransporter är Conti Hybrid HT3 19,5 tum. Däcket är konstruerat och anpassat till egenskaper som är typiska för lastbilar med släp och däcken kan enkelt klara kraftiga vridmoment vid av- och pålastning vid frakter i urbana områden. Däcket passar även för fordonschassis med återvinningscontainrar eller inom sopsektorn och har visat sig vara utmärkt vid långa transporter mellan depåer.
Styraxeldäcken i den nya Conti Hybrid-familjen är märkta med M+S, drivaxeldäcken är märkta med M+S och en snöflinga som är symbolen för Three Peak Mountain.
Continental Däck Sverige AB