Nyhet

Continental Roadshow kommer till Mantorp 25-26 augusti

Foto: Continental

Continental har inlett sin stora europeiska roadshow. Under två år ska däcktillverkaren besöka inte mindre än 35 olika länder för att visa transportindustrin hur den kan öka sin lönsamhet och minska sin klimatpåverkan. Svenskt besök blir det när turnén kommer till Trailer Trucking Festival i Mantorp 25 – 26 augusti i år.

I Europa rullar dagligen 6,4 miljoner lastbilar på vägarna och i en värld med allt tuffare konkurrens, hårdare utsläppskrav och höga bränslepriser står transportbranschen inför en rad tuffa utmaningar. När Continental nu gett sig ut på en två år lång Europaturné är det med fokus på att berätta vilken roll däcken spelar i den ekvationen.

– De operationella kostnaderna som påverkas av däcken i en lastbilsflotta står för över hälften av de totala kostnaderna. Med optimala däckval, rätt däcktryck, datadrivna beslut och regummering kan både kostnader och utsläpp sänkas avsevärt, säger Sara Paulin, marknadschef på Continental Däck Sverige AB.

Till sin hjälp under roadshowen har Continental en eldriven lastbil i form av en Volvo/Designwerk High Cab Semi 6x2T. I lastbilen kommer Continentals lösningar för att sänka kostnader och klimatavtryck att presenteras.

– Vi har en komplett portfölj av produkter och tjänster som hjälper våra användare att få lönsammare affärer. Hela syftet med vårt koncept LODC, Lowest Overall Driving Costs, är att hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma, säger Sara Paulin.

Nyfikna besökare kommer även kunna få bekanta sig med den femte generationen av Continentals däckserie Hybrid, som rullar hela 20 procent längre än sina föregångare och nyligen vann det prestigefyllda Red Dot Award 2023 för sin produktdesign.

Här visas även det nyligen lanserade däcket Conti VanContact Ultra, som är särskilt anpassat för korta transporter och kännetecknas av lågt rullmotstånd och utmärkt slitstyrka.

Continentals roadshow kommer att avverka sammanlagt 1 500 mil under de två år som den befinner sig på vägarna. I Sverige kommer karavanen först till ett kundevent som Continental håller i Viared 23 augusti. Därefter rullar den vidare till Trailer Trucking Festival som äger rum i Mantorp 25 – 26 augusti.

– Trailer Trucking Festival brukar vara ett evenemang med fantastisk stämning, och vi ser verkligen fram emot att få träffa våra användare där för att visa våra smarta lösningar och våra senaste produktnyheter, säger Sara Paulin.

Källa: Continental