Nyhet

Kalla i reklamfilm från Volkswagen

Charlotte Kalla, utsedd till Sveriges populäraste idrottare, medverkar tillsammans med några av sina skidlandslagskollegor i en ny reklamfilm från Volkswagen. Filmen marknadsför nya Passat med fyrhjulsdrift.

Nya Passat lanserades strax före årsskiftet och har redan blivit en stor försäljningsframgång. I början av 2015 blir det premiär för den förväntade storsäljaren 2,0 TDI DSG GT 4MOTION med 190 hk stark dieselmotor, DSG-växellåda och fyrhjulsdrift.

En viktig del i marknadsföringskampanjen blir den reklam som delar av det svenska längdskidlandslaget, som Volkswagen Sverige är samarbetspartner till sedan 2009, medverkar i.

En nyinspelad reklamfilm med Volkswagen och landslagsåkarna Charlotte Kalla, Anna Haag och Emil Jönsson visas nu i svensk TV. Med i filmen finns också landslagets förbundskapten Rikard Grip.

Det svenska längdskidlandslaget är ett av landets mest folkkära och Charlotte Kalla blev nyligen utsedd till Sveriges mest populära idrottare med 37 procent av rösterna från Sportbladets (Aftonbladet) läsare.

– Det långvariga samarbetet med Volkswagen har varit viktigt både för mig och svensk längdskidåkning. Volkswagens bilar är perfekta för svenska vinterförhållanden och hjälper oss i landslaget att ta oss fram på ett säkert sätt mellan träning och tävling, säger Charlotte Kalla.

– Att få möjlighet att använda så genuint sympatiska och framgångsrika personer som Charlotte och hennes kollegor i vår reklam är en stor förmån som vi värdesätter högt, säger Annika Stenlund, marknadschef på Volkswagen Sverige.

Nya Passat 2,0 TDI DSG GT 4MOTION kostar från 322 900 kronor och får svensk premiär i januari.

Volkswagen Group Sverige

Foto/källa: Volkswagen Personbilar