Produktnyheter

Mobil flishugg med hög kapacitet

Bruks 1006 är en trummhugg i den större klassen. Med sin robusta konstruktion, den stora huggtrumman med en diameter på 1 m, en mycket stor inmatningsöppning och den kraftfulla motorn är den beredd att möta de tuffaste utmaningarna. Bruks erkända huggteknologi och den intelligenta styrningen garanterar att den nya flishuggen har hög produktionskapacitet, låg bränsleförbrukning och producerar flis av högsta kvalitet. Bruks 1006 är utvecklad för att möta en ökande efterfrågan att flisa hela träd, bland annat från den växande Europamarknaden, samt för att tillgodose de kvalitetskrav som ställs från bioenergi-industrin. Den nya flishuggen täcker även det växande behovet av flisning med hög kapacitet på upplag och terminaler.

Bruks 1006 drivs av en kraftfull Volvo dieselmotor med låg bränsleförbrukning och en effekt på 565 kW (768 hk). Bruks 1006 har en kraftig huggstomme i svetsad och robust konstruktion med delar utsatta för nötning och slitage i Hardox plåt. Den höj- och sänkbara övre matarrullen drivs av en hydraulmotor och har en diameter på 811 mm. Inmatningsöppningen är i storlek höjd x bredd, 750 x 1200 mm. Huggtrumman har ett arbetsvarvtal på ca 750 varv/min vid motorns maximala varvtal, vilket ger en flisning med högt vridmoment. Detta ger förutom flisning av grot, även möjlighet att flisa stockar och träd med en diameter på upp till 60 cm. Huggtrumman har fyra hela knivsäten, som gör det enkelt att skifta mellan flisning med fyra eller åtta knivar för produktion av bränsleflis respektive mikroflis.

Bruks 1006 kommer att visas på ett antal skogsmässor i Europa under vår, sommar och höst 2015.

www.bruksmobile.com