Kortnyheter

Ntex öppnar sin första terminal i Norge

I början av mars öppnade Ntex den första egna terminalen i Norge. Belägen i Vinterbro, strax söder om Oslo, har den en kapacitet på 3 500 kvm för terminal- och lagerverksamhet.

– Nu kan vi säkra en bättre kvalitet på det vi gör i Norge och vara mer flexibla gentemot våra kunder, berättar Andreas Hoel Nikolic, managing director på Ntex i Norge.

Tidigare har Ntex i Norge tagit hjälp av en underleverantör som hanterat terminalverksamheten. Nu kommer arbetet med omlastning och tredjepartslogistik istället skötas i egen regi. Terminalen har sex portar med en yta på 3 500 kvm och kapacitet till lagring av 2 500 pallplatser.

Till skillnad från tidigare ligger kontor och lager nu på samma plats, vilket gör det lättare att få en känsla för verksamhetens olika led. Idag har Ntex i Norge 20 anställda och en förväntad omsättning på 75 miljoner NOK under 2015. Den nya terminalen gör det möjligt att på sikt utöka verksamheten.

– Vi har anställt tre nya medarbetare vid uppstarten och planerar att rekrytera ytterligare två-tre personer inom en relativt snar framtid, säger Andreas Hoel Nikolic.

Ntex