Ny vd för Pon Equipment och Amring

Ny vd för Pon Equipment och Amring

Torbjörn Wilson har utsetts till ny vd för Pon Equipment AB samt Amring AB med tillträde den 1 juni 2016.* Pon Equipment är exklusiv återförsäljare av Caterpillars entreprenadmaskiner i Sverige.
Torbjörn har en lång karriär bakom sig på Volvo Lastvagnar, där han har haft flertalet nyckelbefattningar, så som Marknadschef för Södra Afrika och Södra Asien, General Manager för Volvo i Pakistan, Managing Director för Volvos markandsbolag i Rumänien och Nederländerna, och senast som Vice President Sales för Östra Europa, Mellanöstern och Afrika.
Med sin bakgrund från Volvo Lastvagnar och internationell försäljning har han en gedigen erfarenhet som Pon-koncernen vill dra nytta av i den fortsatta utvecklingen av koncernen i Sverige. Torbjörn är gift med Karin och de har två vuxna barn.
I rollen som vd för Pon Equipment AB kommer Torbjörn att ta över från Åsa Renhult som har varit interims-vd sedan april 2015. Åsa kommer nu att tillträda tjänsten som övergripande Marknad- och Försäljningsdirektör i Sverige.
På Amring kommer Torbjörn att ta över från Gerard Koudijs som varit interims-vd sedan december 2014. Gerard kommer närmast att axla rollen som försäljningschef.
Torbjörn kommer att utgå sin tjänst från huvudkontoret i Göteborg.

* Amring är ett grossistföretag inom däckbranschen. Bolaget ingår i Pon-koncernen och har 54 medarbetare.

Pon Equipment AB

Läs också

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Aktuellt

Nu får alla nya gasbilar klimatbonus

Nu får alla nya gasbilar klimatbonus

Regeringen har nu beslutat om ändringar i förordningen kring klimatbonusbilar. Ändringarna innebär bland annat att även nytillverkade, efterkonverterade gasbilar...

ANNONS ▼
Biogaslastbilarna rullar ut

Biogaslastbilarna rullar ut

I dagarna levereras de första fordonen som har fått stöd inom ramen för innovationsklustret Drive LBG.

Truck of The Year 2020

Truck of The Year 2020

Lastbilsjournalister från 24 länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”.

Fler artiklar