Nyhet

Golf fortsatt Sverigeetta

Hiab har tagit fram ett system med VR-glasögon som gör att man kan sitta kvar i lastbilshytten och sköta lastningen av timmerbilen. Systemet demonstrerades under Elmia Wood av Mattias Johansson, Åkeri AB Kjell & Aste Larsson, som snabbt nappade på den nya tekniken och tog initiativ till ett projekt kring detta. I projektet deltar förutom Hiab och Åkeri AB Kjell & Aste Larsson, även OP Höglunds, Exte, Lekab och VSV Frakt AB.

Volkswagen i Sverige följer upp ett framgångsrikt 2016 med en riktig rivstart av 2017. I januari registrerades 4 288 Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 18,4 procent. Golf, som var Sveriges mest sålda bil förra året, var etta också i januari 2017.

I januari registrerade Volkswagen 4 288 personbilar på den svenska marknaden, enligt statistik från BIL Sweden. Det är en ökning med 21 procent jämfört med januari 2016. Ökningen är också större än totalmarknaden som steg med 7,5 procent. Det gör att Volkswagens marknadsandel ökade till 18,4 procent (januari 2016: 16,4 procent). Under hela 2016 var Volkswagens marknadsandel 15,5 procent.

Bland Volkswagens modeller var det återigen Golf, Sveriges mest sålda bil 2016, som var populärast i januari med 1 453 registreringar (+17,7 procent). Det gav en förstaplats på listan över Sveriges mest registrerade bilmodeller.

Ytterligare tre Volkswagen-modeller fanns med bland de tio främsta: Passat var femma med 1 118 registreringar (+15,1 procent), Tiguan sexa med 673 registreringar (+201,8 procent) och Polo nia med 405 registreringar (-35,9 procent).

Förra årets mest sålda supermiljöbil, laddhybriden Passat GTE, toppade den listan även i januari med 549 registreringar. Passat GTE nådde en marknadsandel på hela 45 procent bland supermiljöbilarna.

− Det är alltid härligt med en bra start på året. Glädjande att Golf håller sig kvar i toppen och vi ser även ett stort intresse för efterföljaren. Passat med alla dess versioner fortsätter att vara en av Sveriges absolut populäraste bilar och Tiguan var ju en riktigt raket i januari, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagen Sverige

Foto/Källa: Volkswagen