Kortnyheter

Skånetruck generalagent för italienska DIECI

I höstas blev Skånetruck i Ängelholm generalagent för italienska DIECI, vars utbud består av högkvalitativa maskiner specialanpassade för användning inom industri-, bygg- och jordbrukssektorn. Som Europas första tillverkare av teleskoplastare erbjuder de även en omfattande erfarenhet inom branschen.

 Skånetruck är en maskinåterförsäljare som erbjuder helhetslösningar på materialhanteringsbehov. I sortimentet finns bland annat en komplett uppsättning av gaffeltruckar och ett stort utbud av lagertruckar. I och med rollen som generalagent för DIECI kommer nya produkter, däribland teleskoplastare, att kunna erbjudas på den svenska marknaden.

Johan Roxlin, delägare hos Skånetruck, berättar att han fick nys om DIECI via den norska

generalagenten. Vidare beskriver han sitt intresse för teleskoplastare.

– Jag har själv ett ursprung från byggbranschen i Europa och har där kommit i kontakt med den här typen av maskiner, berättar Johan. Min erfarenhet är att de är oumbärliga på en byggarbetsplats.

Dieci har en lång historia med tillverkning av maskiner med hög kvalitet och prestanda. Sedan företagets begynnelse på 60-talet har ett stort utbud av maskiner funnits på marknaden, däribland cementblandare, dumpers och teleskoplastare.

Även om Dieci har funnits på den svenska marknaden en tid vill Skånetruck lyfta medvetenheten kring produkternas höga kvalitet. Johan Roxlin menar att just kvaliteten och användarvänligheten är det som främst utmärker DIECI:s maskiner. De klarar av mycket tuffa miljöer, samtidigt som de är väldigt lätta att underhålla.

Även Lorenzo Parma, exportchef på Dieci i Italien, ser mycket positivt på samarbetet. Han ser stora likheter mellan marknaden i Sverige och Norge, där de sedan ett antal år tillbaka har haft ett lyckat samarbete med generalagenten Trucktech.

– När vi har haft en sådan succé i Norge är jag säker på att vi kan få detsamma i Sverige, säger Lorenzo. Det enda problemet har varit att vi saknade den rätta partnern – fram tills nu! Skånetruck letade efter en ny produkt att sälja, och vi letade efter den rätta partnern som kunde ta agenturen för vårt varumärke. Så det blev en perfekt matchning och en perfekt timing, avslutar Lorenzo.

Skånetruck