Nyhet

Kraftfull spektrofotometer

Foto: Getty Images

Cromax introducerar ChromaVision Pro Mini – en ny, liten, kraftfull spektrofotometer för snabbare kulörmatchning som blir rätt på första försöket.

Cromax® utökar sin uppsättning digitala kulörverktyg med en helt ny, liten och kraftfull spektrofotometer: ChromaVision® Pro Mini. Eftersom den är avsevärt mindre än sin föregångare är ChromaVision Pro Mini perfekt för enhandshantering, men det som verkligen utmärker den är dess nya teknik, möjligheten att ansluta den till Wi-Fi samt dess innovativa design.

Dries Van den Bergh, Cromax varumärkeschef i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), säger: ”Det verkligt nyskapande är den nya mättekniken, som möjliggör snabbare och mer precisa avläsningar av både kulör och effekt. Enkelt uttryckt är ChromaVision Pro Mini ett bättre sätt att matcha kulörer, och det inverkar positivt på verkstädernas produktivitet. Snabbare kulörmatchning som blir rätt på första försöket innebär snabbare genomströmning. Lackerare som använder ChromaVision Pro Mini kommer att gynnas av optimerade arbetsprocesser, vilket bidrar till att spara tid.”

ChromaVision Pro Minis tryckkänsliga pekskärm i fullfärg, med den senaste färgpekskärmstekniken, kan användas med pekpenna eller fingertopp, till och med när man har arbetshandskar på. Och skärmen roterar så att den kan användas bekvämt av både höger- och vänsterhänta. Apparatens speciella LED-ljusteknik bistår optiken med att uppnå precisa kulörmätningar när den används.

ChromaVision Pro Mini levereras med en egen dockningsstation där den laddas – inget behov av kablar, sätt bara tillbaka den i dockningsstationen när den inte används. För bekvämlighets skull sparar även dockningsstationen kalibreringsstandarderna. Med uppkopplingsmöjlighet till Wi-Fi kan dockningsstationen inte bara placeras var som helst i verkstaden, utan ChromaVision Pro Mini kan även skicka resultaten direkt till mixrummet. Och de nya interna laddningsbara batterierna håller laddningen längre.

Apparatens nya färgade LED-lampor ser till att lackeraren vet vad apparaten gör: blått anger att avläsning pågår, grönt betyder att avläsningen lyckats, och rött betyder att mätningen ska göras om.

ChromaVision Pro Mini är speciellt utformad för att fungera väl ihop med ChromaWebTM, det omfattande molnbaserade kulörmatchnings- och produkthanteringsprogrammet från Cromax.

Van den Bergh sammanfattar: ”Tillsammans utgör de ett effektivt och kraftfullt verktyg för alla verkstäder. Med ChromaVision Pro Mini kopplad till ChromaWeb och dess globala kulördatabas blir sökandet efter kulörrecept snabbare än någonsin, och det kan göras på en smarttelefon eller en surfplatta. Vi vet att lackerarna definitivt kommer att inse produktivitetsfördelarna med den här formidabla duon, och i takt med att verkstadens arbetsprocesser påskyndas kommer även produktiviteten att öka.

ChromaVision Pro Mini finns tillgänglig nu.

För mer information om varumärket Cromax, besök www.cromax.com/eu.