Kortnyheter

Bästa pick-up 2018

Volkswagen Transportbilars Amarok har tilldelats utmärkelsen ”International Pick-Up Award 2018”. Precis som dess föregångare, som fick priset 2010, har Amarok, nu med kraftfulla V6-motorer, lyckats övertyga  den internationella juryn bestående av erfarna transportbilsjournalister.

-Vi är ödmjukt tacksamma för att få detta pris och känner oss hedrade av den internationella juryns beslut. Med Nya Amarok har vi visat att vi är lyhörda för vad kunderna vill ha och har skapat en bil med mer kraft, större vridmoment och ännu bättre  köregenskaper oavsett underlag. Amarok är helt enkelt mer än bara en lyxig livsstilsbil, sa Dr Eckhard Scholz, vd för Volkswagen Commercial Vehicles när priset lämnades över vid en ceremoni i Lyon.

Juryn beskrev Amarok som själva symbolen för begreppet ”work hard, play hard” som i mångt och mycket är vad en riktig pickup handlar om. Designen, känslan och detaljkvalitén nämndes också speciellt av juryn som avgörande faktorer i deras beslut. Den rymliga dubbelhytten med gott om plats för fem personer imponerade liksom ergoComfort-stolarnas bekvämlighet. Detta tillsammans med de tre olika V-6 motorernas (120-190 kW) förfining och elasticitet kopplat till den unika 8-växlade automatlådan sätter en ny standard i segmentet.

På den svenska marknaden har Nya Amarok fått ett fantastiskt mottagande och har ökat sin försäljning med 57,1 % jämfört med förra året och är den odiskutabla ledaren i sitt segment. – De svenska kunderna uppskattar särskilt att Amarok kombinerar användbarhet, komfort och prestanda med en för biltypen rimlig verklig bränsleförbrukning säger Hans Turemark, chef för Volkswagen Transportbilar Sverige.

The International Pickup Award (IPUA) delas endast ut vartannat eller vart tredje år av samma jury som utser International Van of the Year och som består av välrenommerade transportbilsjournalister från 25 länder, däribland Sverige. Volkswagen Amarok vann IPUA 2010 och är den enda pickup som vunnit utmärkelsen två gånger.

Volkswagen Group Sverige