Produktnyheter

Trelleborg introducerar däckserie för entreprenadbranschen

Trelleborgs nya produktserie Earth Moving Radial, EMR, introduceras på INTERMAT, den internationella branschutställningen för entreprenad och infrastruktur, som går av stapeln den 23 till 28 april 2018 på Paris Nord Villepinte i Frankrike.

Paolo Pompei, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems, säger: “Den nya EMR-serien är en milstolpe för Trelleborg inom produktsegmentet entreprenaddäck.

”Efter den stora succén med vår Brawler-serie för avfalls- och återvinningsindustrin, introducerar vi nu EMR-serien med stålförstärkt radialkonstruktion för entreprenad-segmentet.

“Vår ambition är att vara kundens främsta val inom samtliga däcksegment där Trelleborg verkar, och där kunna erbjuda lösningar som accelererar kundens resultat på ett hållbart sätt.”

EMR-serien har utformats för att öka produktiviteten under kritiska applikationer inom entreprenad. Serien erbjuder både högsta hållfasthet och bästa skydd mot skador, samtidigt som mönstren är utformade för bästa kontroll och perfekt grepp på sand, sten, grus eller jord.

EMR-däckets starka, luftfyllda och stålarmerade radialstomme, liksom dess avancerade sammansättning, garanterar en lång livslängd. Däcket erbjuder dessutom en jämn lastfördelning för en behaglig komfort samtidigt som bränsleförbrukningen blir låg. EMR-serien är utformad för hjullastare och dumprar och består av 22 dimensioner, från 24 till 33 tum. Däcken är anpassade för dagbrott, stenbrott och underjordiska gruvor, liksom för allmänna entreprenadarbeten.

På INTERMAT visar Trelleborg även upp Brawler HPS Soft Ride. Denna nya version av det solida Brawler-däcket ger mycket bättre förarkomfort och högre livslängd för utrustningen genom minskade vibrationer, samtidigt som Brawlers karaktäristiska prestanda bevaras i även de tuffaste situationerna under hela livslängden. Ett solitt däck som är slitstarkt men samtidigt mindre hårt, ger samtliga fördelar hos solida

Trelleborg Wheel Systems