Kortnyheter

Terex och Evorex i samarbete

Terex ingår samarbete med det svenska bolaget Evorex AB som kommer att sköta både försäljning och service i Sverige och Norge. Evoquip är Terex brand gällande små och medelstora kross- och siktverk.

Evorex har sålt EvoQuip sedan 2017 och har redan märkt stor efterfrågan på dessa produkter, det gäller både käft och slagkrossar.

– Vi har ännu inte hunnit lansera våra produkter fullt ut men ser redan att efterfrågan överträffar våra förväntningar, säger Lars Hellgren vd Evorex AB.

Evorex har produkter i viktklassen 3,5 ton upp till 30 ton och ser sina produkter användas i dom flesta förekommande branscher. Maskinerna är så service- och användarvänliga att både enmansföretag och större företag enkelt använder maskinerna i sin verksamhet.

Företaget har sin bas i Skorped som ligger utanför Örnsköldsvik men har personal som täcker hela Sverige och Norge. Företaget växlar upp ytterligare och kommer att lansera sina nyheter under Maskinmässan 2018, däribland storsäljaren Bison 120 som kunderna verkligen ser fördelar med.

– Bison 120 är verkligen en storsäljare, maskinen kan lätt styras ur en grävmaskinshytt och när det gäller förflyttning så får den 12ton tunga maskinen enkelt plats på en lastväxlare. EvoQuip är en ny produkt som tagits fram genom önskemål från kunder och Terex gedigna erfarenhet, säger Henrik Munther Försäljning & marknadschef Evorex AB.

Evorex ser fram emot alla kunder som kommer att få träffa personal från både Evorex och representanter från Terex.
På Maskinmässan Solvalla kommer Evorex visa upp sin käftkross Bison 120 samt sorteringsverket Colt 600.

Evorex AB