Utökat sortiment Eco-line skopor

Utökat sortiment Eco-line skopor

Viktfrågan på skopor har blivit en allt viktigare och vanlig fråga. Samtidigt som kvaliteten på skoporna måste vara hög och till rätt pris. Detta har ABL tagit till sig och lanserar nu eco-line som serie med gräv-, kabel-, kabelprofil- och planeringsskopa.

Serien har tagits fram i ett samarbete mellan ABLs duktiga konstruktörer och SSAB. Med Eco-line serien har man lyckats minska vikten mellan 10-20% med bibehållen slitstyrka och hållfasthet kännetecknande för ABL:s övriga produkter. Den lättare konstruktionen gör att maskinen inte behöver jobba lika hårt, vilket minskar på slitaget på maskinen och gör det lättare att hålla nere bränsleförbrukningen och ev servicekostnader. Exempel: En 750 liters eco-line grävskopa är ca 95kg lättare än en standard skopa.

Demo-skopor har under en period varit ute på test hos ett flertal entreprenörer med positiv respons. Kommentarerna har varit att skoporna är smidiga, lätta och har en bra utformning och hög kvalité.

På Svenska maskinmässan på Solvalla den 31 maj – 2 juni visar ABL upp hela sin nya eco-line serie för första gången.

ABL

Läs också

Intelligenta skopor

Intelligenta skopor

Ett helt nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner lanseras av Caterpillar Work Tools för den skandinaviska marknaden. Varje...

Ny generation skopor

Ny generation skopor

Steelwrist lanserar en tredje generation grävskopor – lättare, starkare och med uppdaterad geometri Åtta år efter att Steelwrist lanserade...

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar