Utökat sortiment Eco-line skopor

Utökat sortiment Eco-line skopor

Viktfrågan på skopor har blivit en allt viktigare och vanlig fråga. Samtidigt som kvaliteten på skoporna måste vara hög och till rätt pris. Detta har ABL tagit till sig och lanserar nu eco-line som serie med gräv-, kabel-, kabelprofil- och planeringsskopa.

Serien har tagits fram i ett samarbete mellan ABLs duktiga konstruktörer och SSAB. Med Eco-line serien har man lyckats minska vikten mellan 10-20% med bibehållen slitstyrka och hållfasthet kännetecknande för ABL:s övriga produkter. Den lättare konstruktionen gör att maskinen inte behöver jobba lika hårt, vilket minskar på slitaget på maskinen och gör det lättare att hålla nere bränsleförbrukningen och ev servicekostnader. Exempel: En 750 liters eco-line grävskopa är ca 95kg lättare än en standard skopa.

Demo-skopor har under en period varit ute på test hos ett flertal entreprenörer med positiv respons. Kommentarerna har varit att skoporna är smidiga, lätta och har en bra utformning och hög kvalité.

På Svenska maskinmässan på Solvalla den 31 maj – 2 juni visar ABL upp hela sin nya eco-line serie för första gången.

ABL

Läs också

Intelligenta skopor

Intelligenta skopor

Ett helt nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner lanseras av Caterpillar Work Tools för den skandinaviska marknaden. Varje...

Ny generation skopor

Ny generation skopor

Steelwrist lanserar en tredje generation grävskopor – lättare, starkare och med uppdaterad geometri Åtta år efter att Steelwrist lanserade...

Aktuellt

ANNONS ▼
DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar